View Full Version: Italian Mafia in Holland

Gangsters Inc's: Mobbed Up Forum > De onderwereld > Italian Mafia in Holland


Title: Italian Mafia in Holland
Description: Italiaanse misdaad in Holland


GangstersInc - August 8, 2006 05:14 PM (GMT)
Amstelvener hoort levenslang eisen

25-7-2006 Het OM heeft dinsdag voor de rechtbank levenslange celstraf geŽist tegen Aldo G. (44) uit Amstelveen voor de moord op twee Braziliaanse drugshandelaren.
De lichamen van de Brazilianen werden in februari 2002 gevonden langs de snelweg A12 bij Woerden. Ze waren van dichtbij door het hoofd geschoten.
G. kwam in beeld nadat in 2003 de Italiaanse maffiabaas Cerfeda in Ridderkerk was aangehouden. Die bekende 15 moorden en zei dat hij samen met G. de twee Brazilianen had laten doodschieten om 20 kilo coke te stelen. Ook de werkelijke moordenaars legden in ItaliŽ belastende verklaringen tegen G. af.

----------
08-08-2006 17:01

Levenslang voor dubbele moord
UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht heeft de 44-jarige Aldo G. (G. stands for Giannotta) uit Amstelveen dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord op twee Braziliaanse drugshandelaren in februari 2002. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Medewerkers van de plantsoenendienst ontdekten de lichamen van de Brazilianen onder aan het talud langs de snelweg A12 bij Woerden. Ze waren van dichtbij door het hoofd geschoten.

G. kwam als verdachte in beeld nadat in 2003 de Italiaanse maffiabaas Cerfeda in Ridderkerk was aangehouden. Hij bekende als spijtoptant in ItaliŽ vijftien moorden en vertelde dat hij samen met G. de twee Brazilianen had laten vermoorden om ze twintig kilo cocaÔne afhandig te maken. Ze zouden samen een drugslijn tussen BraziliŽ en ItaliŽ hebben opgezet.

Dodelijke val

De rechtbank acht G. op grond van de belastende verklaringen van Cerfeda en de daadwerkelijke schutters schuldig aan het medeplegen van de twee moorden en de smokkel van cocaÔne. G. onderhield in de dagen voor de moord uitgebreid telefonisch contact met de Brazilianen en zou ze zo ,,in een dodelijke val' hebben gelokt'', aldus de rechtbank.

Volgens de rechtbank rechtvaardigt de volstrekte onverschilligheid en de gewetensloosheid van zijn handelen een levenslange celstraf. De man zou ook willens en wetens gedurende langere tijd met de maffia hebben samengewerkt en een ,,onmisbare spilfunctie'' in de internationale drugshandel hebben vervuld. G. is in 1991 al eens in BelgiŽ wegens drugshandel veroordeeld tot zeven jaar celstraf.

Advocaat M. van der Werf gaat tegen het vonnis in hoger beroep. Volgens G. is alleen Cerfeda de opdrachtgever en was hij van tevoren niet op de hoogte van de moordplannen. Cerfeda zou hem hebben bedreigd en zijn restaurant in Amsterdam hebben gebruikt als uitvalsbasis.

puparo - April 14, 2007 12:12 PM (GMT)
Italiaanse expert: Nederland is bank voor de Camorra
vrijdag 13 april 2007
Door anp


AMSTERDAM -- Het criminele netwerk van de maffia is niet alleen een probleem van ItaliŽ. Zo brengen camorristen, de Napolitaanse maffiosi, in Nederland hun kapitaal onder en investeren ze hier in de drugshandel en de bouwsector. Dit zegt Roberto Saviano, schrijver van het boek 'Gomorra: een reis door het imperium van de Camorra'. "In een land als Nederland kunnen camorristen een goed en rustig leven leiden."


Veel Europese landen zien het zakencircuit van de maffia als een puur Italiaans probleem, terwijl bijvoorbeeld Groot-BrittanniŽ, Nederland, BelgiŽ en Spanje door de Camorra als uitvalsbasis en afzetmarkt worden gebruikt, aldus de Italiaan. "En onder de leden van de Camorra bevinden zich ook heel veel niet-Italianen", benadrukt hij.

In zijn boek schrijft Saviano dat 'de Nederlandse bank' in de Italiaanse provincie Caserta inmiddels een soort symbool van absolute rijkdom is geworden en alle verwijzingen naar internationale rijkdom heeft vervangen. Er wordt volgens hem niet meer gezegd: "Ik ben de Italiaanse bank niet", maar "Ik ben de Nederlandse bank niet".

Volgens de Napolitaanse schrijver hebben de internationale en zelfs de Italiaanse media te weinig aandacht voor de organisatie en het enorme commerciŽle netwerk van de maffia. Sensatiebeluste bladen schrijven vaak over de grote moordpartijen en in films wordt de mythe rondom de maffia in stand gehouden. Aan het zakelijke aspect van de organisatie wordt nauwelijks aandacht besteed. "Maffiosi denken dat ze immuun zijn."

Saviano, die voor zijn onderzoek infiltreerde in de omgeving van de Camorra, ziet geen directe oplossing voor de praktijken van de criminele organisatie. Hij hoopt dat zijn boek de omvang van het probleem duidelijk maakt en ertoe leidt dat de aandacht voor de Camorra aanhoudt, niet slechts bij vlagen zoals tot nu toe het geval was.

Premier Romano Prodi van ItaliŽ gaf eind vorig jaar te kennen de economische ontwikkeling en de toegang tot onderwijs in Napels en omgeving als de beslissende factoren in de strijd tegen de Camorra te zien. De werkloosheid onder jongeren van 25 tot 29 jaar ligt in de stad rond de 50 procent.


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"En onder de leden van de Camorra bevinden zich ook heel veel niet-Italianen", benadrukt hij.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* Hosted for free by zIFBoards