View Full Version: Albanian Author's and their Books!

Albanian Library > The Land and People > Albanian Author's and their Books!


Title: Albanian Author's and their Books!


ILIR - November 9, 2005 04:16 AM (GMT)
Acka, Flutura: Milianov Kallupi dhe hajku. (Egnatia, Elbasan 2004)

Adhami, Stilian; Voskopoja dhe monumentet e saj. (Infbotues, Tirane 1998)

Agalliu, Fatmir; Gjuha e Nolit ne veprat origjinale te tij. (Toena, Tirane 1999)

Agolli, Drita; I paemri. (albin, Tirane 1997)

Agolli, Dritero; Arka e djallit. (Dritero, Tirane 1997)

Agolli, Dritero; Balade per tim ate dhe per vete. (Dritero, Tirane 1997)

Agolli, Dritero; Cudira dhe marrezi. (Toena, Tirane 1995)

Agolli, Dritero; Deshtaku. (Naim Frasheri, Tirane 1991)

Agolli, Dritero; Deshtaku. (Dritero, Tirane 2000)

Agolli, Dritero; Fletorka e mesnates. (Dritero, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Kaloresi lakuriq. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Agolli, Dritero; Kambana e larget. (Dritero, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Komisari Memo. (Naim Frasheri, Tirane 1970)

Agolli, Dritero; Komisari Memo. (Dritero, Tirane 2001)

Agolli, Dritero; Lutjet e kambanes. (Toena, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Lypesi i kohes. (Dritero, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Njerez te krisur. (Apollonia, Tirane 1995)

Agolli, Dritero; Njeriu me top. (Naim Frasheri, Tirane 1975)

Agolli, Dritero; Njeriu me top. Ribotimi i trete. (Dritero, Tirane 2000)

Agolli, Dritero; Pelegrini i vonuar. (Qendra botuese ekonomike Progresi, Tirane 1993)

Agolli, Dritero; Pelegrini i vonuar. (Dritero, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Shkelqimi dhe renia e shokut Zylo. (Dritero, Tirane 1999)

Agolli, Dritero; Shpirti i gjysherve. (Dritero, Tirane 1996)

Agolli, Dritero; Shtigje dhe trotuare. (Dritero, Tirane 1998)

Agolli, Dritero; Teshtimat e lirise. (Dritero, Tirane 1997)

Agolli, Dritero; Trendafili ne gote. (Naim Frasheri, Tirane 1980)

Agolli, Dritero; Trendafili ne gote. (Dritero, Tirane 1999)

Agolli, Dritero; Vjen njeriu i cuditshem. (Dritero, Tirane 1996)

Ajdini, Azem; Masakra e Tivarit (Serbo-Malazeze). (Besa, Tirane? 1999?)

Ajeti, Idriz; Shqiptaret dhe gjuha e tyre. (Prishtine 1994)

Ajvazi, Fehmi; Portreti i luftetarit te lirise. Dialog me komandantin Ajvaz Berisha - "Tigri". (Kadare, Prishtine? 2000)

Akademia e shkencave e Shqiperise; Platforme per zgjidhjen e ceshtjes kombetare shqiptare. (Shkenca, Tirane 1998)

Akademia e shkencave (Qendra e enciklopedise shqiptare); Kosova ne veshtrim enciklopedik. (Toena, Tirane 1999)

Akademia e shkencave e Shqiperise; Fjalor i shqipes se sotme. Botimi i dyte i ripunuar. (Toena, Tirane 2002)

Akademia e shkencave e Shqiperise; Rregullat e pikesimit ne gjuhen shqipe. (Shkenca, Tirane 2002)

Akademia e Shkencave te Shqiperise; Konferenca shkencore. Shqipja standarde dhe shoqeria shqiptare sot. (Shkenca, Tirane 2003)

Alia, Ramiz; Ditari i burgut. (Papazissis, Athen 1999?)

Alia, Ramiz; ...shpresa dhe zhgenjime. (Dituria, Tirane 1993)

Alia, Ramiz; Une, Ramiz Alia. (Dituria, Tirane 1992)

Alicka, Ylljet; Parullat me gure. (Albimazh, Tirane 2003)

Alimani, Fatmir; Parisi i trete. (Onufri, Elbasan 1997)

Andoni, Kleanth; Himara ne breg te detit. (Baca, ? 2001?)

Anekdota shqiptare. (Uegen, Tirane 2001)

Angoni, Engjell; Selman Riza, gjuhetar dhe atdhetar i shquar. (Toena, Tirane 1999)

Antologji e haikut japoneze. (Serembe, Shkup 2005)

Antologji e poezise bashkekohore arbereshe. (Dudaj, Tirane 2001)

Arapi, Fatos; Dhjetor i shqetesuar. (Naim Frasheri, Tirane 1970)

Arapi, Fatos; Drejt qindra shekujsh shkojme. (Naim Frasheri, Tirane 1977)

Arapi, Fatos; Kujtohem qe jam. (LVC, Tirane 1997)

Arapi, Fatos; Ne, pikellimi i dritave. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1993)

Arbnori, Pjeter; E bardha dhe e zeza. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Arbnori, Pjeter; E panjohura. Vdekja e Gebelsit. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Arbnori, Pjeter; Kur dynden vikinget. (Bilal Xhaferri, Tirane 1992)

Asdreni; Poezi te zgjedhura. (Dituria, Tirane 2000)

Ashta, Kole; Leksiku historik i gjuhes shqipe 2. (Toena, Tirane 1998)

Asllani, Uran; Studentet shqiptare te Austrise dhe veprimtaria e tyre. (Ilar, Tirane 2000)

Atlasi i Shqiperise. Atlasi gjeografik i popullsise se Shqiperise. (Ilar, Tirane 2003)

Autoktonia e shqiptareve ne studimet gjermane. (8 Nentori, Tirane 1990)

Bahja, Tomor; Pafundesia e klithmes. (Sejko, Elbasan 1998)

Baleta, Abdi; Kosova nga Dejtoni ne Rambuje. (Koha, Tirane 1999)

Baliu, Begzad; Gustav Majeri dhe albanologjia. (Argeta-LMG, Tirane 2001)

Ballvora, Shyqri; Revolucioni kinez(1925-1949) dhe zigzaget e politikes antimarksiste te PK te Kines. (8 Nentori, Tirane 1982)

Bardhi, Frang; Skenderbeu. (nf, Tirane 1999)

Basha, Ylvi; Fjalor themelor rusisht-shqip. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimore i KSA te Kosoves, Prishtine 1980)

Basha, Ylvi/ Dheri, Vangjel; Fjalor mesimor anglisht-shqip. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1987)

"Bashkimi" dhe buletinet e tij 1 (1942-1943). (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

"Bashkimi" dhe buletinet e tij 2 (1943-1944). (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

"Bashkimi" dhe buletinet e tij 3 (qershor-nentor 1944). (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Batalli, Qamil; Ndodhite e Xhanxhafilit. (Rilindja, Prishtine 1984)

Baze, Mero; Shqiperia dhe lufta ne Kosove. (Koha, Tirane 1998)

Beci, Bahri; Gramatika e gjuhes shqipe per te gjithe. (Camaj-Pipa, Shkoder 2000)

Beci, Bahri; Probleme te politikes gjuhesore dhe te planifikimit gjuhesor ne Shqiperi. (Dukagjini, Peje 2000)

Bega, Erida; Deshire... (Toena, Tirane 1995)

Bega, Natasha; heshtja e murit. (Onufri, Tirane 2000)

Bega, Natasha; intuite. (Botimpex, Tirane 1999)

Behushi, Nazmie/ Ekmekciu, Ali; Liber bisedimesh shqip-anglisht-gjermanisht. (Lura, Tirane 1992)

Beqaraj, Xhevat; Cudite e Eneides. (Ombra GVG, Tirane 1998)

Berisha, Agim H.; Ku takohen stinet. (Rilindja, Prishtine 1998)

Berisha, Anton Nike; Mbi letersine e arberesheve te Italise. (Mesonjetorja e pare, Tirane 2000)

Berisha, Sadik; Fjalor praktik drejtshkrimor dhe drejtshqiptimor anglisht-shqip. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimore i KSA te Kosoves, Prishtine 1984)

Bernstein, Herman/ Grant, Hugh G.; Dy diplomate amerikane per Mbretin Zog. (Dardania, Tirane 1994)

Berxholi, Arqile; Mbi historine e regjistrimeve te popullsise ne Shqiperi. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1997)

Biberaj, Elez; Kosova. Fuci baroti e Ballkanit. (Dardania, Tirane 1994)

Biberaj, Elez; Shqiperia ne tranzicion. (Ora, Tirane 2000?)

Bibla. (Drita, Ferizaj 1994)

Bibla. (Shoqata Shqiptare e Bibles, Tirane 1995)

Bicaku, Adil; Ahmet Zogu. Jeta dhe puna e tij per Shqiperine. (Dardania, Tirane 1998)

Bicoku, Kasem; Falangat qe rrezikojne kombin shqiptar. (?, Tirane 1999)

Bihiku, Koco; Letersia dhe koha. (Naim Frasheri, Tirane 1982)

Bishqemi, Astrit; Dhembet e ujkut. (Sejko, Elbasan 1996)

Bishqemi, Astrit; Historia e letersise shqiptare per femije. (Sejko, Elbasan 2001)

Bishqemi, Astrit; Kur nisa rrugen e shkrimeve. (Onufri, Elbasan 1997)

Bishqemi, Astrit; Zezona e qumeshtit. (Sejko, Elbasan 1996)

Blumbach, Silke; Dyzet vdekje ne Sarande. (Naim Frasheri, Tirane 1999)

Bogdani, Ramazan H.; Vallezimi popullor shqiptar. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1997)

Bokshi, Besim; Pjesorja e shqipes (veshtrim diakronik). (Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosoves, Prishtine 1998)

Braha, Shaban; Rifat L.Berisha. Figure e shquar kombetare. (Botimpeks, Tirane 1998)

Brahaj, Jaho; Emblema shqiptare. (Lisitan, Lezhe 1997)

Brahaj, Jaho; Kurora mbreterore shqiptare. (Dardania, Tirane 1998)

Braho, Zeko; Vlora ne rrjedhat e historise. (Eurorilindja, Tirane 1997)

Broja(Ciu), Selfixhe; Tallazet e jetes. (Globus R, Tirane 1998)

Bruna, Dick; Mifi. (Skanderbeg Books, Tirane 2001)

Bruna, Dick; Mifi ne parkun e lodrave. (Skanderbeg Books, Tirane 2001)

Bruna, Dick; Mifi ne plazh. (Skanderbeg Books, Tirane 2001)

Budo, Bekim; Mbi dhe e nen toke. (?, ? 1999?)

Bulo Jorgo; Magjia dhe magjistaret e fjales. (Dituria, Tirane 1998)

Bulo, Jorgo; Romani shqiptar i realizmit socialist per Luften Nacionalclirimtare. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1982)

Bundo, Sherif; Enciklopedi Ekonomi-Finance-Drejtim (Pjesa e pare). (Eurorilindja, Tirane 1998)

Bushaka, Gaqo; Ariu artist. (Victoria, Tirane 1997)

Bushaka, Gaqo; Ariu artist. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Bushaka, Gaqo; Aventurat e Cufos. (Naim Frasheri, Tiaren 1987)

Bushaka, Gaqo; Cufoja dhe Bubi Kacurrel. (MCM Cabej, Tirane 199?)

Bushaka, Gaqo; Filmi i gjeneral Cufos. (Naim Frasheri, Tiaren 1994)

Bushaka, Gaqo; Guna e zeze. (Mesonjetorja, Tirane 1997)

Bushaka, Gaqo; Njeriu pa koke. (Onufri, Elbasan 1998)

Bushaka, Gaqo; Perralla u la per neser... (Naim Frasheri, Tiaren 199?)

Butka, Uran(red.); Drite mbi vepren e Mid'hat Frasherit. (Drier, Tirane? 1997)

Butka, Uran; Vdekja e bardhe. (Maluka, Tirane 2001)

Buxhovi, Jusuf; Pranvere e zhveshur. (Rilindja, Prishtine 1984)

Cabej, Eqrem; "Meshari" i Gjon Buzukut (1555). pjesa e pare. Hyrje dhe transliterim. (Tirane 1968)

Cabej, Eqrem; "Meshari" i Gjon Buzukut (1555). pjesa e dyte. Faksimile dhe transkribim fonetik. (Tirane 1968)

Cabej, Eqrem; Meshari i Gjon Buzukut (1555) 1. (Rilindja, Prishtine 1987)

Cabej, Eqrem; Meshari i Gjon Buzukut (1555) 2. (Rilindja, Prishtine 1987)

Cabej, Eqrem; Studime etimologjike ne fushe te shqipes. II (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1976)

Cabej, Eqrem; Studime etimologjike ne fushe te shqipes. I (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1982)

Cabej, Eqrem; Studime etimologjike ne fushe te shqipes. III (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1987)

Cabej, Eqrem; Studime per fonetiken historike te gjuhes shqipe. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Cabej, Eqrem; Shqiptaret midis Perendimit dhe Lindjes. (Cabej MCM, Tirane 1994)

Cabej, Eqrem; Studime etimologjike ne fushe te shqipes. IV (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1996)

Cabej, Eqrem; Studime etimologjike ne fushe te shqipes. VI (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 2002)

Cadri, Ramazan; Fjalor shqip-maqedonisht. (Albinform, Tirane 1995)

Cajupi, Andon Zako; Baba Tomorri. (Dituria, Tirane 1997)

Cajupi, Andon Zako; Vepra letrare. (Uegen, Tirane 2001)

Cakaj, Ferhat; E vertata mbi "Eposin serb". (Toena, Tirane 1998)

Calliku, Agron; Me therret nje ze i larget. (Toena, Tirane 1998)

Camaj, Martin; Vepra letrare 1. Djella. Legjenda. (Apollonia, Tirane 1996)

Camaj, Martin; Vepra letrare 2. Lirika midis dy moteve. Vargje te shperndame. Njeriu me vete e me tjere. (Apollonia, Tirane 1996)

Camaj, Martin; Vepra letrare 3. Dranja. Nema. Buelli. Palimpsest. (Apollonia, Tirane 1996)

Camaj, Martin; Vepra letrare 4. Proza. (Apollonia, Tirane 1996)

Camaj, Martin; Vepra letrare 5. Drama. (Apollonia, Tirane 1996)

Cami, Muin; Shqiptaret dhe francezet ne Korce 1916-1920. (Dituria, Tirane 1999)

Cana, Zakeria; Apeli 215 i intelektualeve shqiptare. (Rilindja, Prishtine 2001)

Cana, Zekeria; Gjenocidi i Malit te Zi mbi popullin shqiptar 1912 - 1913. (Instituti albanologjik, Prishtine 1996)

Canco, Dhimiter; Epiri. Veshtrim historik dhe etnografik. (Toena, Tirane 1999)

Canosinaj, Viktor; Ikja e pellumbave. (Toena, Tirane 1998)

Canosinaj, Viktor; Meriyll. (Andersen, Tirane 2000)

Capaliku, Alfred; Nje jave me perralla. (At Gjergj Fishta, Shkoder 1998)

Capaliku, Stefan; Prijes per gjeografine dhe sociologjine e letersise shqiptare. (Hylli i Drites, Tirane 1997)

Caushi, Tefik; Fjalor i estetikes. (Onufri, Tirane 1998)

Caushi, Tefik; Kadare. Fjalor i personazheve. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1995)

Caushi, Tefik; Universi letrar i Kadarese. (Dituria, Tirane 1993)

Ceka, Neritan; Iliret. (Ilar, Tirane 2001)

Ceka, Neritan/ Muzafer, Korkuti; Arkeologjia. (Libri Unversitar, Tirane 1998)

Cekani, Lame; Jaho Gjoliku. (8 Nentori, Tirane 1975)

Celiku, Mehmet/ Karapinjalli, Mustafa/ Stringa, Ruzhdi; Gramatika praktike e gjuhes shqipe. (Toena, Tirane 1998)

Ceraja, Jakup; Ditari i rrethimit. (Rilindja, Prishtine 1999)

Cerga, Agim; Burgu pa hekura. (Toena, Tirane 1998)

Cipo, Kostaq; Fonetika. (Akademia e shkencave e Shqiperise, Tirane 2003)

Cipo, Robert; Prof.Kostaq Cipo. (Dita 2000, Tirane 2003)

Ciraku, Ymer; Ne zberthim te kodeve letrare. (Toena, Tirane 1998)

Ciraku, Ymer; Struktura e nje krijimtarie letrare. Monografi mbi dramen e K.Jakoves. (Aferdita, Tirane 2002)

Courtois, Stephane (et al.); Libri i zi i komunizmit. (Besa, Tirane 2000)

C'thone dhe c'kerkojne kosovaret 3. (8 Nentori, Tirane 1990)

Cupi, Frrok; Kthim ne vitin '91. (Dritero, Tirane 2000)

Daja, Ferial; Kenge popullore djepi. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1982)

Daka, Palok; Bibliografi retrospektive e gjuhesise dhe e onomastikes shqiptare 1879-1944 1(1879-1921). (Tirane 1984)

Daka, Palok; Bibliografi retrospektive e gjuhesise dhe e onomastikes shqiptare 1879-1944 2(1922-1940). (Tirane 1984)

Daka, Palok; Bibliografi retrospektive e gjuhesise dhe e onomastikes shqiptare 1879-1944 3(1941-1944). (Tirane 1984)

Daka, Palok; Bibliografi e studimeve dhe e artikujve per gjuhen shqipe (1945-1974). (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1975)

Daka, Palok; Fjalor pseudonimesh 1743-1944. (Shkenca, Tirane 1998)

Danaj, Koco; UCK-ja dhe cinizmi i politikes. (Erik, Tirane 1998)

Dante Aligieri; Komedia Hyjnore. Ferri. (Dituria, Tirane 1997)

Dara i riu, Gavril; Kenga e sprasme e Bales. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Dedja, Bedri; Kryengritje ne nje pallat te Tiranes. (Toena, Tirane 1995)

Dedja, Bedri; Qyteti me tri keshtjella. (EMAL, Tirane 1998)

Dedja, Bedri; Sekreti i talentit. (Toena, Tirane 1998)

Delvina, Sherif; E verteta mbi Epirin. (Fllad, Tirane 1999)

Delvina, Sherif; Kosova, nje mit serb apo nje realitet historik shqiptar. (Eurorilindja, Tirane 2000)

Demiraj, Bardhyl; Sistemi i numerimit te gjuhes shqipe. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1997)

Demiraj, Shaban; Eqrem Cabej. Nje jete kushtuar shkences. (8 Nentori, Titane 1990)

Demiraj, Shaban; Fonologjia historike e gjuhes shqipe. (Toena, Tirane 1996)

Demiraj, Shaban; Gjuha shqipe dhe historia e saj. (Rilindja, Prishtine 1989)

Demiraj, Shaban; Gjuha shqipe. Probleme dhe disa figura te shquara te saj. (Globus R., Tirane 2003)

Demiraj, Shaban; Gjuhesi ballkanike. (Logos-A, Shkup 1994)

Demiraj, Shaban; Gramatike historike e gjuhes shqipe. (8 Nentori, Titane 1986)

Demiraj, Shaban; Prejardhja e shqiptareve nen driten e deshmive te gjuhes shqipe. (Shkenca, Tirane 1999)

Democracy and securiry. Kosova on the agenda. (AIIS(Albanian Institute for International Studies), Tirane 1999)

Devole, Rando; Dituria me perndjek, por une jam me i shpejte! 1401 fjale (jo dhe aq) te urta. (Sejko, Elbasan 1999)

Dhjata e re Psalmet Fjalet e urta. (Albanian Bible Society, Tirane 1999)

Dhrimo, Ali; Aspekti dhe menyrat e veprimit foljor ne gjuhen shqipe. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 1996)

Dhrimo, Ali; Fjalor gjermanisht-shqip. (Toena, Tirane 1998)

Dhrimo, Ali; Fjalor gjermanisht-shqip. (Toena, Tirane 1999)

Dibra, Klodeta/ Varfi, Nonda; Gjuhesi teksti. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 1999)

Dibra, Ridvan; Kurthet e drites. (Onufri, Elbasan 1997)

Dibra, Ridvan; Nudo. (Cabej MCM, Tirane 1995)

Dibra, Ridvan; Triumfi i Gjergj Elez Alise. (Onufri, Elbasan 1999)

Dini, Jonuz; Rritja. (Naim Frasheri, Tirane 1974)

Doda, Xhemil; Halit Gashi. Kryqi i thyem. Thonjte e maces. (Rilindja, Prishtine 1979)

Domi, Mahir(red.); Gramatika e gjuhes shqipe I. Morfologjia. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1995)

Domi, Mahir(red.); Gramatika e gjuhes shqipe II. Sintaksa. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1997)

Dones, Elvira; Dashuria e huaj. (Cabej MCM, Tirane 1998?)

Dones, Elvira; Kardigan. (Cabej MCM, Tirane 1998)

Dones, Elvira; Lule te gabuara. (Onufri, Tirane 1999)

Dones, Elvira; Yjet nuk vishen keshtu. (Sejko, Elbasan 2000)

Drejtshkrimi i gjuhes shqipe. (Akademia e shkencave e RPSH, Tirane 1973)

Drejtshkrimi i gjuhes shqipe. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1974)

Drini, Skender; Eklipsi i Henes. (Camaj-Pipa, Shkoder 1998)

Drini, Skender; Kthim ne vetvete. Shekulli i Kosoves. (Camaj-Pipa, Shkoder 2000)

Durham, Edith; Brenga e ballkanasve. (Argeta LMG, Tirane 1998)

Duro, Agron; Terminologjia si sistem. (Panteon, Tirane? 2001)

Durresi. Itinerar historiko-kulturor-turistik. (Pal Engjelli, Durres 1997)

Elezi, Mehmet; 24 ore me te vdekurit. (Koha, Tirane 1997)

Elezi, Mehmet; Shansi i trete. (Adam and Peck Organization, NY 1993)

Elsie, Robert; Histori e letersise shqiptare. (Dukagjini, Peje 1997)

Eqrem Cabej. Personalitet i shquar i ,shkences dhe kultures shqiptare (ne 90-vjetorin e lindjes). (MCM Cabej, Tirane 1998)

Femrat dhe meshkujt ne Shqiperi. Shifra dhe fakte. (INSTAT, Tirane 1998)

Ferri, Rexhep; Ndoshta ishte dashuri. (Rilindja, Prishtine 1997)

Fevziu, Blendi; Histori e shtypit shqiptar 1848-1996. (Marin Barleti, Tirane 1996)

Fevziu, Blendi; Para dhe pas kamerave. (Onufri, Tirane 1999)

Fishta, Gjergj; Estetike dhe kritike. Hylli i Drites, Tirane 1999)

Fishta, Gjergj; Lahuta e Malcis. Botimi 8-te. (Provincja Franceskane Shqiptare, Tirane 1997)

Fishta, Gjergj; Shqiptaret dhe te drejtat e tyne. (Lisitan, Tirane 1998)

Fjalori im i pare i anglishtes, i ilustruar. (Dituria, Tirane 2000)

Fjalor i termave te ekonomise politike. shqip-frengjisht-rusisht. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1983)

Fjalor i termave te gjuhesise. (Terminologjia tekniko-shkencore 17). (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1975)

Floqi, Spiro/ Domi, Mahir/ Mansaku, Seit/ Celiku, Mehmet/ Prifti, Stefan; Gramatika e gjuhes se sotme letrare shqipe. Sintaksa (sintaksa e periudhes). (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimorei Kosoves, Prishtine 1991)

Foniqi, Tahir; Mbreti barbar. (Rilindja, Prishtine 1987)

Francesk A., Santori; Satira. (Dituria, Tirane 1998)

Frasheri, Kristo; Lidhja shqiptare e Prizrenit. 1878-1881. (Toena, Tirane 1997)

Frasheri, Mehdi; Historia e lashte e Shqiperise dhe e shqiptareve. (Phoenix, Tirane 2000)

Frasheri, Mid'hat; Ceshtja e Epirit. (Shoqata Lumo Skendo, Tirane? 1998)

Frasheri, Mid'hat; Fati i Shqiperise. (Lumo Skendo, Tirane 1999)

Frasheri, Mid'hat; Kthimi i Mid'hat Frasherit. (Phoenix, Tirane 1997)

Frasheri, Mid'hat; Mbresa udhetimesh. (Lumo Skendo, Tirane 1999)

Frasheri, Naim; Bageti e bujqesija. (Ndermarrja shteterore e botimeve, Tirane 1956)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 1. (Naim Frasheri, Tirane 1995)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 2. (Naim Frasheri, Tirane 1995)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 3. (Naim Frasheri, Tirane 1995)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 4. (Naim Frasheri, Tirane 1996)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 5. (Naim Frasheri, Tirane 1996)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 6. (Naim Frasheri, Tirane 1998)

Frasheri, Naim; Vepra letrare 7. (Naim Frasheri, Tirane 2001)

Frasheri, Sami; Vepra 1. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Frasheri, Sami; Vepra 2. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Gace, Bardhosh; Ata qe shpallen Pavaresine Kombetare. (Naim Frasheri, Tirane 1997)

Gashi, Murat; Zdirgjem ne ulerime. (Dodona, Prishtine 1995)

Gashi, Sinan; Nonda Bulka. (Prishtine 1995)

Gecaj, Murat Z.; Filologe qe nuk harrohen. (Erik, Tirane 2002)

Gero, Nina/ Kotrri, Petrit; Bibliografi e shkrimeve kushtuar Eqrem Cabejt. (Camaj-Pipa, Shkoder 2000)

Gezhilli, Mehmet; Fan S. Noli. (Argeta LMG, Tirane 2003)

Gina, Lulian; Aventurat e lozonjarit. (?, ? 1998?)

Gjergj Kastrioti Skenderbeu 1405-1468. (Kuvendi, Lezhe 1999)

Gjetja, Ndoc; Dhjata ime. (Kuvendi, Tirane 1998)

Gjevori, Mehmet; Frazeologjizma te gjuhes shqipe. (8 Nentori, Tirane 1980)

Gjecovi, Shtjefen; Kanuni i Leke Dukagjinit. (Albinform, Tirane 1993)

Gjecovi, Shtjefen; Kanuni i Leke Dukagjinit. (Kuvendi, Tirane 1999)

Gjecovi, Shtjefen; Shtyllat e kombit. (Reklama, Tirane 1999)

Gjecovi, Xhelal; Lufta Nacionalclirimtare ne Shqiperi. (Arbri, Tirane 1999)

Gjecovi, Xhelal; Shteti shqiptar dhe ceshtja e Kosoves. (Botimpeks, Tirane 1998)

Gjenocidi serb ne Kosove. (AIITC(Albanian Institute of Islamic Thought & Civilization), Tirane 1999)

Gjika(Karagjozi), Silvana; Ajo. (Mirdita, Tirane 1998)

Gjinari, Jorgji; Dialektet e gjuhes shqipe. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1989)

Gjinari, Jorgji/ Shkurtaj, Gjovalin; Dialektologjia. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 2000)

Gjini, Miho; Mihal Popi. (Enciklopedike, Tirane 1997)

Gjini, Ramiz; Dush varrezash. (albin, Tirane 1997?)

Gjocaj, Zenun; Struktura leksiko-semantikee stilistikee frazeologjise shqipe. (Instituti Albanologjik, Prishtine 2001)

Gjuha letrare kombetare shqipe dhe epoka jone. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Godo, Sabri; Ali Pashe Tepelena. (Artemida, Tirane 1993)

Godo, Sabri; Skenderbeu. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Goga, Harilla; Shqiperia mes zhvillimeve te sotme nderkombetare. (Dituria, Tirane 1999)

Gosturani, Xheladin; Ali Ibra dhe Lidhja Shqiptare e Prizrenit. (Koha, Tirane 1999)

Gosturani, Xheladin; Historia e albanologjise. (albin, Tirane 1999)

Goxhai, Dilaver (Shpetim Golemi); Rruga qe me coi ne radhet e UCK-se. (Tirane 2000)

Goxilla ne ishullin e perbindeshave. (Extra, Tirane 1999?)

Greblleshi, Mustafa; Muhabet tirance me Liun e Cakut. (Cabej MCM, Tirane 1997?)

Grillo, Odhise; Hajduti me cizme... (Toena, Tirane 1997)

Grillo, Odhise K.; Historia e Skenderbeut. (Dituria, Tirane 1997)

Grillo, Odhise K.; Lahuta e Malsise nga At Gjergj Fishta. (Dituria, Tirane 1997)

Grillo, Odhise K.; Lexikoni i shkrimtareve shqiptare per femije. (Botimet Enciklopedike, Tirane 1997)

Grillo, Odhise K.; Pse ashtu e pse keshtu. (Toena, Tirane 1998)

Gruda, Gjovalin/ Sheme, Selman; Kelmendi. Veshtrim gjeografik e turistik. (Camaj-Pipa, Shkoder 1998)

Gurakuqi, Luigj; 45 vjet TOB. (Orana, Shkoder 1999)

Gustav Majer. Rendesia e vepres se Gustav Majerit per studimet albanologjike. (Instituti albanologjik i Prishtines, Prishtine 1998)

Haci, Beqir; Kenge te pershperitura 1940-1990. Pjesa e pare. (Luarasi, Tirane 1996)

Hajati, Marash; Shqiperia ne kapercimin e shekullit. (Logereci, Tirane 1999)

Hajrizi, Fazli; Gjimnazi i Mitrovices. (Libri Shkollor, Prishtine 2000)

Halili, Idriz; Fjale te urta te popullit shqiptar. (Toena, Tirane 2001)

Haliti, Faslli; Lamtumire kapedanet e mi. (Dritero, Tirane 1998)

Halliday, Jon; Shqiptari dinak. (Shpati, Zvicer 1993)

Hamiti, Sabri; Leja e njohtimit. (Rilindja, Prishtine 1985)

Hamiti, Sabri; Letersia moderne shqiptare (gjysma e pare e shek.XX). (Alb-ass, Tirane 2000)

Hamiti, Sabri; Vetedija letrare 4. (Rilindja, Prishtine 1989)

Hasani, Hasan; Leksikoni i shkrimtareve shqiptare 1501-2001. (Faik Konica, Prishtine 2003)

Hasani, Proletar; Histori e pashkruar. (Fllad, Tirane 1999)

Hasko, Skender; Te burgosurat e Xhuxhumit. (Toena, Tirane 1997)

Haziri, Mehmet; Mos luaj me bisht. (Rilindja, Prishtine 1997?)

Heroi nuk vdes. Permbledhje kujtimesh, kengesh dhe poezish per Heroin e Popullit Myslym Keta. (Naim Frasheri, Tirane 1969)

Hibbert, Reginald; Fitorja e hidhur. Lufta Nacionalclirimtare e Shqiperise. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1993)

Historia e letersise shqiptare. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1983)

Hoxha, Abaz T.; Enciklopedi e kinematografise shqiptare. (Akademia shqiptaro-amerikane e shkencave dhe arteve, Tirane 1999)

Hoxha, Abaz; Filmi artistik shqiptar 1957-1984. Filmografi. (8 Nentori, Tirane 1987)

Hoxha, Enver; Ditar 1958-1959. (8 Nentori, Tirane 1987)

Hoxha, Enver; Kosova eshte Shqiperi. (Neraida, Tirane 1999)

Hoxha, Enver; Kujtime. (Ilir Hoxha, Tirane 1998)

Hoxha, Fatbardha; Haki Stermilli. Jeta dhe vepra. (Camaj-Pipa, Shkoder 1998)

Hoxha, Ibrahim D.; Neper udhen e penes shqiptare. Nga historiku i ABC-se dhe i shkrimit shqip. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1986)

Hoxha, Ilir; Babai im Enver Hoxha. (Extra, Tirane 1998)

Hoxha, Izet; E drejta civile ne kanunin e Leke Dukagjinit. (?, Tirane 1999)

Hoxha, Mentor; Sekretet e MISS-eve. (Reklama, Tirane? 1998?)

Hoxha, Nexhmije; Jeta ime me Enverin. (Lira, Tirane 1998)

Hoxha, Shefqet; Gjurmime toponimike. (Koha, Tirane 1998)

Hysa, Bedri; Ne mes fjala e bekuar. (Rozafa, Prishtine 2000)

Hysa, Mahmud; Hyrje ne letersine shqiptare. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimorei Kosoves, Prishtine 2000)

Ibrahimi, Vera; Vikama e tingullit. (Naim Frasheri, Tirane 1999?)

Inue, Yasushi; Tri gra. (Onufri, Tirane 2000)

Islami, Kastriot; Per nje konfigurim te ri politik. (Toena, Tirane 1999)

Ismajli, Rexhep; Artikuj mbi gjuhen shqipe. (Rilindja, Prishtine 1987)

Istrefi, Adem; Argatet e Dreqit. (Eurorilindja, Tirane 1997)

Ivanaj, Mirash/ Ivanaj, Martin; 24 oret e fundit te mbreterise se Zogut. (Toena, Tirane 1997)

Jaha, Tahir; Tymon oxhaku i Sadik Micanit. (Rilindja, Prishtine 1988)

Jani, Nase; Lotet e henes. Grabitja e nje femije. (Mendimi i lire, Berat 1996)

Jashar-Nasteva, Olivera; Kontaktetgjuhesore ne hapesirat ballkanike. (Logos-A, Shkup 1998)

Jasharet. Histori e nje qendrese. (Keshilli Komunal i Skenderajt, Skenderaj 2000)

Jorganxhi, Zhuliana; Lule ne pemen e lirise. (Naim Frasheri, Tirane 1982)

Jorgaqi, Kristina; Leksione xhepi per gjuhen. (Dituria, Tirane 2000)

Jorgaqi, Kristina; Therrmija gjuhesore. (Ora, Tirane 2003)

Jorgaqi, Nasho; Estetika e fjales shqipe. (Onufri, Elbasan 1996)

Jorgaqi, Nasho; Fanolliana. (Toena, Tirane 2000?)

Jorgaqi, Nasho/ Lloshi, Xhevat; Antologji e fjales se mencur. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1993)

Jorgji, Thanas; Endrrat treten ne mengjes. (Dritero, Tirane 1997)

Kaba, Hamit; UNRRA ne Shqiperi. (Shkenca, Tirane 2000)

Kadare, Helena; Nje grua nga Tirana. (Cabej MCM, Tirane 1994)

Kadare, Ismail; Ardhja e Migjenit ne letersine shqipe. (8 Nentori, Tirane 1991)

Kadare, Ismail; Breznite e Hankonateve. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail; Ca pika shiu rane mbi qelq. (Onufri, Tirane 2003)

Kadare, Ismail; Dialog me Alain Bosquet. (Onufri, Elbasan 1996)

Kadare, Ismail; Dimri i madh. (Naim Frasheri, Tirane 1981)

Kadare, Ismail; Dimri i vetmise se madhe. (Naim Frasheri, Tirane 1973)

Kadare, Ismail; Dosja H. (Naim Frasheri, Tirane 1990)

Kadare, Ismail; Enderr mashtruese. (Naim Frasheri, Tirane 1991)

Kadare, Ismail; Eskili. Ky humbes i madh. (8 Nentori, Tirane 1990)

Kadare, Ismail; Ftese ne studio. (Naim Frasheri, Tirane 1990)

Kadare, Ismail; Gjenerali i ushtrise se vdekur. (Rilindja, Prishtine 1990)

Kadare, Ismail; Ikja e shtergut. (Onufri, Elbasan 1999)

Kadare, Ismail; Kasnecet e shiut. (Dukagjini, Peje 1997)

Kadare, Ismail; Keshtjella. (Onufri, Tirane 2003)

Kadare, Ismail; Kohe barbare. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail; Kombi shqiptar ne prag te mijevjecarit te trete. (Onufri, Elbasan 1998)

Kadare, Ismail; Koncert ne fund te dimrit. (Naim Frasheri, Tirane 1990)

Kadare, Ismail; Kronike ne gur. (Naim Frasheri, Tirane 1971)

Kadare, Ismail; Kronike ne gur. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail; Kush e solli Doruntinen. (Album, Tetove 1997)

Kadare, Ismail; Kush e solli Doruntinen. (Onufri, Tirane 2004)

Kadare, Ismail; Kusheriri i engjejve. (Onufri, Elbasan 1997)

Kadare, Ismail; Legjenda e legjendave. (Dukagjini, Peje 1996)

Kadare, Ismail; Lulet e ftohta te marsit. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail; Nata me hene. (Onufri, Tirane 2004)

Kadare, Ismail; Nentori i nje kryeqyteti. (Naim Frasheri, Tirane 1975)

Kadare, Ismail; Nga nje dhjetor ne tjetrin. (Artheme Fayard, Paris 1991)

Kadare, Ismail; Pallati i endrrave. (Dukagjini, Peje 1996)

Kadare, Ismail; Pallati i endrrave. (Onufri, Elbasan 1999)

Kadare, Ismail; Perbindeshi. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1991)

Kadare, Ismail; Piramida. (Cabej MCM, Tirane 1995)

Kadare, Ismail; Poshterimi ne Ballkan. (Onufri, Tirane 2004)

Kadare, Ismail; Qorrfermani. (Onufri, Tirane 1999)

Kadare, Ismail; Qyteti pa reklama. (Onufri, Tirane 2001)

Kadare, Ismail; Ra ky mort e u pame. (Onufri, Tirane 1999)

Kadare, Ismail; Ra ky mort e u pame. Botim i dyte, i plotesuar. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail; Shkaba. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Kadare, Ismail; Shqiptaret ne kerkim te nje fati te ri. (Onufri, Tirane 2001)

Kadare, Ismail; S.P.I.R.I.T.U.S. (Onufri, Elbasan 1996)

Kadare, Ismail; Tri kenge zie per Kosoven. (Onufri, Elbasan 1998)

Kadare, Ismail; Unaza ne kthetra. (Onufri, Tirane 2001)

Kadare, Ismail; Vepra. 1 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1993)

Kadare, Ismail; Vepra. 2 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1994)

Kadare, Ismail; Vepra. 3 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1995)

Kadare, Ismail; Vepra. 4 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1996)

Kadare, Ismail; Vepra. 5 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1997)

Kadare, Ismail; Vepra. 6 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1998)

Kadare, Ismail; Vepra. 7 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1999)

Kadare, Ismail; Vepra. 8 (Librairie Artheme Fayard, Paris 1999)

Kadare, Ismail; Vepra. 9 (Librairie Artheme Fayard, Paris 2000)

Kadare, Ismail; Vepra. 10 (Librairie Artheme Fayard, Paris 2001)

Kadare, Ismail; Viti i mbrapshte. (Onufri, Tirane 2003)

Kadare, Ismail; Vjedhja e gjumit mbreteror. (Onufri, Tirane 1999)

Kadare, Ismail/ Hoti, Ukshin; Bisede permes hekurash. (Onufri, Tirane 2000)

Kadare, Ismail/ Recatala, Denis Fernandez; Kater perkthyesit. (Onufri, Tirane 2003)

Kadare, Ismail/ Simic, Predrag/ Frckoski, Ljubomir/ Hysa, Ylber; Ballkani i jugut: perspektiva nga rajoni. (Onufri, Tirane 2001)

Kagjini, Peco; Konferenca e Tiranes e Prillit 1956. (MNS, Tirane 1999)

Kajtazi, Mehmet; Lindja ne qiell. (Rilindja, Prishtine 2000)

Kajtazi, Mehmet; Nata ne gur. (Rilindja, Prishtine 1984)

Kajtazi, Mehmet; Santa ana. (Rilindja, Prishtine 1998)

Kajtazi, Mehmet; Udha i. (Rilindja, Prishtine 2000)

Kajtazi, Mehmet; Zemer e thyer. (Rilindja, Prishtine 1987)

Kalakulla, Uran; Shqiptarizmi dhe prirja e tij europeiste. (Eurorilindja, Tirane 1999)

Kallupi, Milianov: Arome Grabove. Njurizme di Grabova. Hajku. (Egnatia, Elbasan 2004)

Kallupi, Milianov (et al): Hajku. (Egnatia, Elbasan 2004)

Kallupi, Milianov: Flatra shiu. Hajku. (Egnatia, Elbasan 2005)

Kamsi, Kole; Fjalor arberisht-shqip. (Shkoder 2000)

Kanuni i Skanderbegut. (Argjipeshkvi e Shkoders, Shkoder 1993)

Karadaku, Astrit; Magjistari i nates. (Glob, Tirane 1994)

Karadaku, Shefki; Argonautet. Ose njembedhjete ditet shqiptare qe tronditen boten. Pjesa e dyte. (Glob, Tirane 1994)

Karadaku, Shefki; Arkadia e larget. (Glob, Tirane 1994)

Karadaku, Shefki; Salamandrat. (?, Tirane? 1999)

Karadaku, Shefki; Vila e magjepsur. (Arberia, Tirane 1996)

Kasoruho, Amik; Nje ankth gjysmeshekullor. Shqiperia e Enver Hoxhes. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Kastrati, Jup; Historia e albanologjise 1. (LMG & Fondacioni Soros, Tirane 2000)

Kastrati, Sebastian; Rezistenca antikomuniste shqiptare ne vitet 1945-1955. (Camaj-Pipa, Shkoder 1998)

Kasumi, Haki; Bashkesite fetare ne Kosove. (Instituti i historise se Kosoves, Prishtine 1988)

Kavabata, Jasunari; Bukuroshet e fjetura. (Apollonia, Tirane 1999)

Kavabata, Jasunari; Krilla njemijekraheshe. (Apollonia, Tirane 19??)

Kavafis, Konstantinos; Poezi. (Onufri, Elbasan 1997)

Kazantzakis, Nikos; asketika (ese filozofike). (Panteon, Tirane? 1999)

Kazanxakis, Niko; Krishti kryqezohet perseri. (albin, Tirane 1998)

Keko, Teodor; E te tjera, e te tjera... (Fllad, Tirane 1997)

Keko, Teodor; Made in Albania. (albin, Tirane 1998)

Kellici, Skifter; Fotografia misterioze. (OMSCA, Tirane 1998)

Kellici, Skifter; Historia e radio-televizionit shqiptar. (TPE, Tirane 2003)

Kellici, Skifter; Kukuvajkat e mesnates. (Phoenix, Tirane 1997)

Kellici, Skifter; Vdekja eshte midis nesh. (Toena, Tirane 1998)

Kelmendi, Ibrahim; Shqiperia (jashte "Veriut" dhe "Jugut"). (Extra, Tirane 1997?)

Kelmendi, Sali; Tirana ne vitet 1992-1996. (Eurorilindja, Tirane 1998)

Kenge popullore per Luften Antifashiste Nacionalclirimtare dhe ndertimin socialist. Vellimi i gjashte. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1982)

Ketu fillon e ardhmja. Kushtetuta e Republikes se Shqiperise. (Tirane 1998)

Klinaku, Shukri; Pse fitoi LDK-ja ne zgjedhjet 2000? (Clirimi, Prishtine 2001)

Klosi, Ardian(red.); Quo vadis, Shqiperi? (albania, Tirane 1993)

Klosi, Ardian; Shqiperia c'mund te jete. (perpjekja, Tirane/Muenchen 1997)

Klosi, Ardian(red.); Shqiperia. Zgjim i dhimbshem. (albania, Tirane 1991)

Klosi, Ardian/ Rama, Edi; Refleksione. (albania, Tirane 1991)

Koch, Francine; Femija shqiptar me sy te zinj. (Toena, Tirane 1997)

Koci, Artur; Udhet e jetes. (Amfioni & Zefi, Tirane 2000)

Kocibelli, Rushan; Jeta ime nentokesore. (Dituria, Tirane 1997)

Kocollari, Irakli; Arvanitet. (albin, Tirane 1994)

Kodra, Lame; Vepra letrare 1. (Argeta LMG, Tirane 1998)

Kodra, Lame; Vepra letrare 2. (Argeta LMG, Tirane 1998)

Kodra, Lame; Vepra letrare 3. (Argeta LMG, Tirane 1998)

Kokalari, Mexhit; Epiri, kryengritja e qyteterimit antik ne Evrope. (Koha, Tirane 2001)

Kokalari, Musine; Si lindi Partia Social Demokrate. (Naim Frasheri, Tirane 2000)

Kokona, Vedat; Fjalor frengjisht-shqip. (Ministria e aresimit dhe e kultures, Tirane 1966)

Kokona, Vedat; Fjalor shqip-frengjisht. (Toena, Tirane 1995)

Kokona, Vedat; Therrime me mjalte. Gramatike e vogel e Gjuhes Shqipe. (Eureka, Tirane 1995)

Kola, Aristidh; Gjuha e perendive. (Plejad, Tirane 2003)

Kola, Bruna; Dhembi i Elanit dhe Zanat. (Lisitan, Tirane 1998?)

Kola, Bruna; Shiu i arte. (Lisitan, Tirane 1998)

Kola, Gjovalin; Ndoc Nikaj dhe burimet e romanit shqip. (Apollonia, Tirane 1997)

Kolevica, Petraq; Keshtu ngjitesh tek yjet. (Marin Barleti, Tirane 1999)

Koliqi, Ernest; Shija e bukes se mbrume. (Camaj-Pipa, Shkoder 1996)

Kombi. Rruget e bashkimit kombetar. (Onufri, Elbasan 1997)

Kona, Viron; Mos m'i zbukuroni plaget. (EMAL, Tirane 1998)

Konferenca e Bujanit. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1999)

Kongoli, Fatos; Dragoi i fildishte. (Cabej MCM, Tirane 1999)

Kongoli, Fatos; Kufoma. (Cabej MCM, Tirane 1994)

Konica, Faik; Ne hijen e hurmave. (Amfioni & Zeti, Tirane 2000)

Konini, Maksim/ Peci, Ilia; Fjalor ekonomik. (CIVET, Tirane 1997)

Konsolidimi i ekonomise se tregut. Rritja e shpejte e mireqenies se individit. Rritja e shpejte ekonomike e vendit. Objektivat madhore te PD. (Partia Demokratike, 1997?)

Kontrata e Partise Demokratike me Shqiperine. (Rilindja Demokratike, Tirane 1995)

Koreshi, Vath; Konomea. (Onufri, Elbasan 1999)

Koreshi, Vath; Requiem per nje grua. (Onufri, Elbasan 1996)

Koreshi, Vath; Ulku dhe Uilli. (Onufri, Elbasan 1996)

Kostallari, Androkli(red.); Fjalor i gjuhes se sotme shqipe. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1980)

Kostallari, Androkli(red.); Fjalor i shqipes se sotme. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1984)

Kostallari, Androkli; Gjuha e sotme letrare shqipe dhe disa probleme themelore te drejtshkrimit te saj. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1973)

Kostallari, Androkli(red.); Gjuha letrare shqipe per te gjithe. Elemente te normes se sotme letrare kombetare. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1976)

Kostallari, Androkli(red.); Kongresi i drejtshkrimit te gjuhes shqipe. 20-25 nentor 1972. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1973)

Kostallari, Androkli/ Domi, Mahir/ Daka, Palok/ Mansaku, Seit; Fjalor me emra njerezish. (8 Nentori, Tirane 1982)

Kostandini dhe Garentina. (Dituria, Tirane 1993)

Kotini, Albert Ll.; Cameria denoncon. (Fllad, Tirane 1999)

Kraja, Mehmet; Muri i mjegulles. (Toena, Tirane 1998)

Kraja, Musa; Pedagogjia. (Tirane 1998)

Krasniqi, Afrim; Renia e demokracise. Shqiperia ne muajt janar - qershor 1997. (Eurorilindja, Tirane 1997)

Krasniqi, Feriz/ Ruci, Babi/Vangjeli, Jani/Susuli, Latif R./Mullaj, Alfred/Pajazitaj, Qazim; Fjalor i emrave te bimeve. (Akademia e shkencave e Shqiperise/Akademia e shkencave dhe arteve te Kosoves, Tirane/Prishtine 2003)

Krasniqi, Gazmend; Princesha kembezbathur. (Camaj-Pipa, Shkoder 1998)

Krasniqi, Mark; Gjurme e gjurmime. Studime etnografike. (8 Nentori, Tirane 1982)

Kristoforidhi, Konstantin; Gjahu i Malesoreve. (Amfioni & Zeti, Tirane 2000)

Kristoforidhi, Konstantin; Gjahu i malesorevet (Hieja e Tomorrit). (Onufri, Elbasan 1998)

Kucuku, Bashkim; Kadare ne gjuhet e botes. (Onufri, Tirane 2000)

Kukaj, Rifat; Deti u befte kos. (Rilindja, Prishtine 1980)

KUR'AN-i. Perkthim me komentin ne gjuhen shqipe.

Kureta, Minella; Nektar dashurie. (albin, Tirane 1998)

Kurti, At Donat/ Sirdani, At Marin; Mbi kontributin e elementit katolik ne Shqiperi. (Lajmetari, Tirane 1999)

Kuteli, Mitrush; Tregime te mocme shqiptare. (Mitrush Kuteli, Tirane? 1998)

Laco, Teodor; Kohe per te kujtuar. Kohe per te harruar. (Toena, Tirane 1998)

Laco, Teodor; Mozaik dashurish. (Toena, Tirane 1998)

Laholli, Ferdinand; Libri i deshirave. (Lilo, Tirane 1994)

Lamaj, Ferit; Bubi, beci dhe kaleci. (Extra, Tirane 1997)

Lamaj, Ferit; Kafshet flasin. (Rozafa, Tirane 1997)

Lamaj, Ferit; Mjau, mjau! (Rozafa, Tirane 1994)

Lamaj, Ferit; 1111 fabula. (DeaS, Tirane? 1999)

Lamaj, Ferit; Vici dhe kerrici. (Extra, Tirane 1998)

Lashova, Sotir; Gomari qe desh te behej mbret. (Toena, Tirane 1997)

Lashova, Sotir; Turtullesha dembele. (?,? 1998)

Leci, Elmas; Kush i vrau? Perse i denuan? (Koha, Tirane 1997?)

Leci, Elmas; NATO dhe Shqiperia. (Koha, Tirane 1999)

Leka, Ferdinand/ Simoni, Zef; Fjalor italisht-shqip. Botimi i ri i ndrequr dhe i permiresuar. (Infbotues, Tirane 2000)

Lepaja, Lutfi; Perqafim i padukshem. (Rilindja, Prishtine 1984)

Letersia e tille. Probleme te vleresimit te trashegimise sone letrare. (Toena, Tirane 1996)

Lika, Ramiz; Shtriga dhe dinozausi. (Gjergj Fishta, Lezhe 1998)

Limaj, Ylli; UCK-ja dhe carmatosja e saj. (Tirane 1999)

Lito, Zana K.; Shqiptaret ne Greqi. (Botimpex, Tirane 1999)

Lleshi, Xhevahir; Dita e ngrire. (J.Vruho, Berat 1994)

Lleshi, Xhevahir; Paraadoleshenca. (Uegen, Berat 1997)

Lleshi, Xhevahir; Perkrenarja e dallendysheve. (Uegen, Berat 1998)

Lloshi, Xhevat; Mbeshtetje per gjuhen letrare. (Toena, Tirane 1997)

Loloci, Cerciz/ Neza, Agim; Holokaust, dosje pa koment per krimet e Milloshevicit. (Lumo Skendo, Tirane 1999)

Luaj me Sailor Moon. (ASD, Tirane 199?)

Luarasi, Petro N.; Mallkimi i shkronjave shqipe dhe cperfolja e shqiptareve. (Mesonjetorja e pare, Tirane 1999)

Lubonja, Fatos T.; Liri e kercenuar. (perpjekja, Tirane 1999)

Lubonja, Fatos T.; Ne vitin e shtatembedhjete. (Marin Barleti, Tirane 1994)

Lubonja Todi; Nen peshen e dhunes. (Botim i dyte). (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Luka, David; Studime gjuhesore 1. (Instituti i studimeve shqiptare "Gjergj Fishta", Shkoder 1999)

Luka, David; Studime gjuhesore 5. (Instituti i studimeve shqiptare "Gjergj Fishta", Shkoder 1999)

Luka, David; Studime gjuhesore 6. (Camaj-Pipa, Shkoder 2001)

Luka, Zenepe; Vlora, Vlora. (?, Tirane 1998)

Lushaj, Ramiz; Ahmet Zogu dhe monarkia shqiptare. (Dardania, Tirane 1998)

Mahilaj, Kastriot; Aventurat e Benit. Pa mbiemer. (Cinxo, Tirane 1998)

Mahilaj, Kastriot; Tetovarja e vogel. (Cinxo, Tirane 1999)

Majani, Zahari; Fundi i "misterit" etrusk. (Tirane 1973)(ribotim Gutemberg, Prishtine 1997)

Malaj, Aqif; Syri i ulkonjes.(Uegen, Berat 1998)

Maliqi, Miradie; Nje lot me shpejt se fjala. (Eurorilindja, Tirane 1998)

Manika, Vasilika; Trimoshi dhe E Bukura e Dheut. (Ombra GVG, Tirane 1998)

Margilaj, Preloc; Iliret flasin shqip - shqiptaret flasin ilirisht. (Montenegropublic, Podgorice 2001)

Markarian, Anisa; Sendiku i kujtimeve. (Cabej MCM, Tirane 1999)

Marko, Petro; Cuka e shtegtarit. (OMSCA-1, Tirane 2001)

Marko, Petro; Hasta la vista. (Rilindja, Prishtine 1981)

Marko, Petro; Interviste me vetveten. (Rete dhe guret). (OMSCA, Tirane 2000)

Marko, Petro; Nata e Ustikes. (Mesonjetorja, Tirane 1999)

Marko, Petro; Nje emer ne kater rruge. (OMSCA-1, Tirane 2001)

Marko, Petro; Qyteti i fundit. (OMSCA, Tirane 2000)

Marko, Petro; Shpella e pirateve. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Marko, Petro; Tregime te zgjedhura. (OMSCA-1, Tirane 2003)

Marredheniet shqiptaro-jugosllave 1945-1948. (Drejtoria e pergjithshme e arkivaveTirane 1996)

Martini, Xhafer; Gjakmarrja. (Dardania, Tirane 1999)

Mbreti dhe bukuroshja. Perralla te zgjedhura ballkanase. (Arbri, Tirane 1999)

Mbreti ne Atdhe. 12 prill-12 korrik 1997. (Koha, Tirane 1998)

Meca, Hamdi; E bukura e dheut. (Rozafa, Tirane 1994)

Mecaj, Vladimir; I panjohuri i Rinasit. (Naim Frasheri, Tirane 1975)

Meci, Xhemal; Kanuni i Leke Dukagjinit. Varianti i Pukes. (Cabej MCM, Tirane 1997?)

Mehdiu, Fedi; Gjuha arabe. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimorei Kosoves, Prishtine 1991)

Mehqemeja, Agim; Kenget e Beratit. (Lirsan Expres, Berat 2000)

Meksi, Aleksander; Arkitektura e kishave te Shqiperise. (Uegen, Tirane 2004)

Meksi, Aleksander; Permes fjales se tij. (Luarasi, Tirane 1997)

Meksi, Mira; Fantazma me sy njeriu. (Imazh, Tirane 1994)

Memushaj, Rami; Gjuhesia gjenerative. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 2003)

Memushaj, Rami; Himara ne driten e te dhenave historike, gjuhesore dhe etnologjike. (Toena, Tirane 2004)

Memushaj, Rahmi; Morfonologji e eptimit te gjuhes se sotme shqipe. (Libri Universitar, Tirane 1989)

Memushaj, Rami; Shqipja standarde. Si ta flasim dhe ta shkruajme? (ASD, Tirane 2002)

Merlika, Eugjen; Nje jete ne diktature. (Phoenix, Tirane 1996)

Meta, Besnik; Une gardian i Ramiz Alise. (Nereada, Tirane 1999)

Mici, Aristotel; Gjoni, Gjini dhe motra. (Rozafa, Tirane 1995)

Millosh Gjergj Nikolla(Migjeni); Vargjet e lira. (Mesonjetorja e Pare, Tirane 1999)

Millosh Gjergj Nikolla(Migjeni); Vepra. (Hiva, Tirane 1998)

Millosh Gjergj Nikolla(Migjeni); Vepra te zgjedhura. (Naim Frasheri, Tirane 19??)

Milo, Paskal; Shqiperia dhe Jugosllavia 1916-1927. (Enciklopedike, Tirane 1992)

Minarolli, Artan; Kufoma e nje telefoni. (Toena, Tirane 1997)

Miqte e pyllit. (Mirazh, Tirane 1994)

Misha, Piro; Duke kerkuar rrenjet ose kthimi i shqiptareve ne histori. (Toena, Tirane 1997)

Mishima, Yukio; Tempulli i arte. (Globus R., Tirane 2000)

Misja, Vladimir; Emigracioni nderkombetar ne Shqiperi gjate periudhes se trazicionit. (Marin Barleti, Tirane 1998)

Miso, Pirro; Muzike popullore instrumentale. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1990)

Mole, Nikolla D.; Konstitucionalismi. (Luarasi, Tirane 1997)

Morava, Zyhdi; Ujku i nates se fundit. (Morava, Tirane 1996)

Morava, Zyhdi; Dy here tradhti. (Morava, Tirane 1999)

Muci, Virgjil; Perralla shqiptare per 100+1 nate 1. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Muci, Virgjil; Perralla shqiptare per 100+1 nate 2. (Cabej MCM, Tirane 1996)

Muco, Betim; Hiroshima jashte meje. (Onufri, Elbasan 1996)

Muco, Betim; Karusel. (albin, Tirane 1997)

Muco, Betim; Penda e pulebardhes. (Toena, Tirane 1996)

Muco, Betim; sirtaret. (Mesonjetorja e Pare, Tirane 1999)

Muco, Betim; Tempujt e mosharrimit. (Dituria, Tirane 1994)

Mullaj, Artan; Fundi i botes. (medaur, Tirane 1998)

Mullai, Artan; Pa ty. (N.Veqilharxhi, Tirane 1996)

Mulosmanaj, Hysen; Ujku prej kashte dhe ndodhi te tjera. (Dardania, Tirane 1998)

Munishi, Rexhep; Identiteti muzikor. (Prishtine 2001)

Murati, Qemal; Deshmime onomastike per autoktonine e shqiptareve ne trojet etnike te tyre ne Maqedoni. (Fan Noli, Tirane 1993)

Murati, Qemal; Drejtperdorimi i shqipes dhe kultura gjuhesore. (Asdreni, Shkup 1996)

Murati, Qemal; Fjalor i shqipes truallsore te Maqedonise. (Album, Tetove 1998)

Musliu, Ramadan; Veteriperteritja e totalitarizmit. (Eurorilindja, Tirane 1998)

Musta, Agim; Mjerim pa fund. (Toena, Tirane 1998)

Mustafaj, Besnik; Boshi. (Onufri, Elbasan 1998)

Mustafaj, Besnik; Legjenda e lindjes sime. (Onufri, Tirane 1998)

Myftaraj, Kastriot; Nje shejtnore per reconquista-n shqiptare. (albin, Tirane 1998)

Myftari, Bedri; Dashuria e pare. (Phoenix, Tirane 1997)

Myrtaj, Faruk; Qyteti i ministrave. (Toena, Tirane 1998)

Myrto, Nereida(red.); Kush e ka thene? Maksima dhe aforizma te zgjedhura. (Cabej MCM, Tirane 1997)

Naqo, Mina; Eklipset e Diellit. (Toena, Tirane 1999)

Nasi, Lefter; Ripushtimi i Kosoves. Shtator 1944-korrik 1945. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1994)

Ndreca, Mikel; Fjalor shqip-serbokroatisht. (Rilindja, Prishtine 1976)

Ndreu, Hazis; Alegori dibrane. (Eurorilindja, Tirane 1999)

Nikolla, Niko; Nje lume midis dy shenjtoreve. (Satirball, Tirane 1997)

Nje komshi i bezdisshem. (Mirazh, Tirane 1994)

100 ditet e luftes ne Kosove. (AIITC(Albanian Institute of Islamic Thought & Civilization), Tirane 1999)

Njezet vjet te Institutit Albanologjik. (Instituti Albanologjiki Prishtines, Prishtine 1987)

Nocka, Kristofor/ Filo, Spiro; Fjalor shqip-greqisht me shkronja latine. (Kombi, tirane 1993)

ILIR - November 9, 2005 04:16 AM (GMT)
Noli, Fan S.; Autobiografia. (Elena Gjika, Tirane 1994)

Noli, Fan S.; Vepra 1. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1987)

Noli, Fan S.; Vepra 2. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1987)

Noli, Fan S.; Vepra 3. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1987)

Noli, Fan S.; Vepra 4. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1989)

Noli, Fan S.; Vepra 5. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Noli, Fan S.; Vepra 6. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1996)

Noli, Fan S.; Vepra 1. (Dudaj, Tirane 2003)

Noli, Fan S.; Vepra 2. (Dudaj, Tirane 2004)

Numeratori telefonik i Shqiperise 1997/98. (Telekomi shqiptar, Tirane 1997)

Omari, Luan; Sistemi parlamentar. (Elena Gjika, Tirane 1994)

Oruell, Xhorxh; Republika e kafsheve. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 2001)

Osmani, Tomor; Komisia letrare shqipe ne Shkoder (1916-1918). (Camaj-Pipa, Shkoder 2004)

Osmani, Tomor; Udha e shkronjave shqipe. (Idromeno, Shkoder 1999)

Osmani, Tomor/ Pepa, Simon; Tabu dhe eufemizma ne gjuhen shqipe. (Camaj-Pipa, Shkoder 2000)

Pajtimi i gjaqeve 1990-1991. (ERA, Prishtine 2001)

Pakti i stabilitetit. Perceptime dhe realitete. (Instituti shqiptar per studime nderkombetare, Tirane 2000)

Palushi, Petrit; Kukesi ne 79 dite. (Eurorilindja, Tirane 1999)

Palushi, Petrit; Muharrem Bajraktari ne vitet 1945-1946. (Eurorilindja, Tirane 1998)

Panajoti, Jorgo/ Hyso, Riza; Folklori shqiptar. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1993)

Pani, Janaq; Pse qan Otrantua. (Toena, Tirane 1997)

Papleka, Ndoc; Kulte, rite, magji ne traditen orale. (Toena, Tirane 1999)

Pernaska, Remzi; Kundranori me parafjale ne gjuhen e sotme shqiptare. (Dukagjini, Peje 1996)

Per pastertine e gjuhes shqipe. Fjalor. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1998)

Pervizi, Makeljana; Me syte e shpirtit. (Dritero, Tirane 1998)

Peshkepia, Valier; Hapesira sociolinguistike. (ABC, Gjirokaster 1998)

Petoshati, Luftetar S.; Ditar i Vlores se pergjakur. (?, Tirane 1997)

Petromilo, Andrea; Trak e truk! (Toena, Tirane 1997)

Pipa, Arshi; Vepra 1. (Phoenix, Tirane 2000)

Pipa, Arshi; Vepra 2. (Phoenix, Tirane 2000)

Pipa, Arshi; Vepra 3. (Phoenix, Tirane 2000)

Pipa, Arshi; Vepra 4. (Phoenix, Tirane 2000)

Plaka, Aristidh/ Xhamaj, Ibrahim; Kalendar enciklopedik 1. (Venera, Tirane 1998)

Plaku, Ilia; Njezet ore ne "shoqeri" te SHIKasve. (?, Tirane? 1997)

Plasari, Aurel; Biopolitika: a ekziston ne Shqiperi? (Phoenix, Tirane 1999)

Plasari, Ndreci/ Malltezi, Luan; Politike antikombetare e Enver Hoxhes. Plenumi i 2-te i KQ te PKSh. (Eurorilindja, Tirane 1996)

Poezi japoneze. (Naim Frasheri, Tirane 1990)

Polovina, Ylli; Ditari i Romes. (Mesonjetorja e pare, Tirane 2000)

Polovina, Ylli; Ditet e mbrapme te nje parlamenti. (Progresi, Tirane 1996)

Polovina, Ylli; I treti. (Mesonjetorja e pare, Tirane 2000)

Polovina, Ylli; Mig 19-'97. Roman i vertete. (Mesonjetorja e pare, Tirane 1999)

Polovina, Ylli; Nano dhe Berisha. (Progresi, Tirane 1996)

Polovina, Ylli; Shteti kunder. (albin, Tirane 1996)

Polovina, Ylli; Te jesh apo te mos jesh PS. (Uegen, Berat 1997)

Popa, Theofan; Mbishkrime te kishave ne Shqiperi. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1999)

Poradeci, Lasgush; Vepra 1. (Onufri, Tirane 1999)

Poradeci, Lasgush; Vepra 2. (Onufri, Tirane 1999)

Poradeci, Lasgush; Vepra 3. (Onufri, Tirane 1999)

Premci, Vasil; Besnikeria e Saimurit. (Argeta LMG, Tirane 1998)

Prifti, Naum; Nena e diellit. (Horizont, Tirane 2000)

Prifti, Naum; Pas abetares. (Ilar, Tirane 2000)

Qafezezi, Petraq P.; Bonjaket. (Naim Frasheri, Tirane 1976)

Qafzezi, Leon; Pashaport per ferr. (Aferdita, Tirane 1997)

Qafzezi, Leon; Tregu i endrrave. (Toena, Tirane 1998)

Qemali, Ismail (Ismail Qemal Vlora); Kujtime. (Toena, Tirane 1997)

Qesku, Pavli; Fjalor shqip-anglisht. (EDFA, Tirane 1999)

Qiriazi, Dhori; Krishterimi ne Shqiperi. (LMG, Tirane 2000)

Qiriazi, Dhori (transl.); Lirika antike greke. (albin, Tirane 1997)

Qosja, Rexhep; Antologjia historike e letersise shqipe 1. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimore i KSA te Kosoves, Prishtine 1985)

Qosja, Rexhep; Ceshtja shqiptare. (Toena, Tirane 1998)

Qosja, Rexhep; Fjalor demokratik. (Toena, Tirane 1997)

Qosja, Rexhep; Historia e letersise shqipe. Romantizmi 1. (Toena, Tirane 2000)

Qosja, Rexhep; Historia e letersise shqipe. Romantizmi 2. (Toena, Tirane 2000)

Qosja, Rexhep; Historia e letersise shqipe. Romantizmi 3. (Toena, Tirane 2000)

Qosja, Rexhep; Ligjerime paravajtese. (Toena, Tirane 1998)

Qosja, Rexhep; Paqja e pergjakshme. Konferenca nderkombetare per Kosoven. (Toena, Tirane 1999)

Qosja, Rexhep; Populli i ndaluar. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1990)

Qosja, Rexhep; Strategjia e bashkimit shqiptar. (Toena, Tirane 1998)

Qosja, Rexhep; Tronditja e shekullit 1. (Toena, Tirane 2001)

Qosja, Rexhep; Tronditja e shekullit 2. (Toena, Tirane 2001)

Qosja, Rexhep; Vdekja me vjen prej syve te tille. (Rilindja, Prishtine 1986)

Qosja, Rexhep; Vdekja me vjen prej syve te tille. (Toena, Tirane 1998)

Rada, Jeronim de; Kenget e Milosaos. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Radi, Lazer; Apollogjia e trete e Sokratit ne Tirane. (?, ? 1997?)

Radi, Lazer; Misteret e nje ministri. (Lilo, Tirane 1994)

Radi, Lazer; Nje vere me Migjenin. (Liria, Tirane 1998)

Radi, Lazer; Shqiperia ne vitet 30-te. (?, ? 1997?)

Radio Tirana Fax. (Editrice Comunicare, Molfetta 1997)

Rama, Edlira; Kur vallezojne lulet. (Toena, Tirane 1996)

Rama, Luan; Metamorfoza e fjales. (Albinform, Tirane 1997)

Rama, Luan; Nen hijen e eklipsit. (Toena, Tirane 1999)

Rama, Luan; Shkelqimi i meteoreve. (Toena, Tirane 1997)

Ramiz Lushaj; Po vjen Azem Hajdari. (Dardania, Tirane 1998)

Rehova, Like; Tatuazh Tattoo Tatuagio. (Grupi "Brezi 22", Tirane 1992)

Repishti, Sami/ Bajraktari, Hajdar; Kosove, prill 2000. (Rilindja, Prishtine 2001)

Ressuli, Namik; Il "Messale" di Giovanni Buzuku. (Biblioteca apostolica vaticana, Citta del Vaticano 1958)

Revolucioni francez dhe mendimtaret shqiptare. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1990)

Rilindja kombetare shqiptare. (Naim Frasheri, Tirane 1962)

Risto, Sidorela; Kokeblozi. (Globus R., Tirane 1997)

Riza, Emin; Mbrojtja dhe restaurimi i monumenteve ne Shqiperi. (Dituria, Tirane 1997)

Riza, Selman; Sistemi foljor i letrarishtjes shqiptare bashkekohore. (Akademia e shkencave e RSH, Tirane 1994)

Roka, Beshir; Zhgenjim. (Tepelena, Tirane? 1998)

Rozafa. (Dituria, Tirane 199?)

Rrapaj, Fatos Mero; Fjalori onomastik i Epirit. 1 Cameria. (Eurorilindja, Tirane 1995)

Rreshpja, Frederik; Erdhi ora te vdes perseri. (Albinform, Tirane 1994)

Rrokaj, Shezai; Strukturalizmi klasik ne gjuhesi. (Voskopoja, Tirane 1994)

Ruka, Ethem/ Bajrami, Zyri; Fjalori i biologjise. (Toena, Tirane 1999)

Sadiku, Berzat; Abetare shoqe e pare. (Asdreni, Shkup 1999)

Sadiku, Emine; Vezhgime mbi leksikun shprehes ne prozen e Ismail Kadarese. (Libri Universitar, Tirane 1998)

Saint-Exupery, Antoine de; Princi i vogel. (Toena, Tirane 2000)

Sakajeva, Qemal; Armatosja e politikes. (Gjergj Fishta, Lezhe 1998)

Samara, Mico; Parafjalet ne shqipen e sotme. (Panteon, Tirane 1999)

Scarpeli, Luigi; Fluturimi i kobshem. Konstandini dhe Dorontina. (199?)

Sejdiaj, Fiqiri; Maqedonia si e kam njohur. (Dituria, Tirane 1998)

Selimi, Valbona; Dashuria e meteoreve qe shuhen. (Toena, Tirane 1996)

Seminari Nderkombetar per Gjuhen, Letersine dhe Kulturen Shqiptare 10. (Fakulteti i Filozofik, Prishtine 1985)

Seminari Nderkombetar per Gjuhen, Letersine dhe Kulturen Shqiptare 11. (Fakulteti i Filozofik, Prishtine 1986)

Seminari Nderkombetar per Gjuhen, Letersine dhe Kulturen Shqiptare 12. (Fakulteti i Filozofik, Prishtine 1987)

Seminari Nderkombetar per Gjuhen, Letersine dhe Kulturen Shqiptare 19. (Prishtine 2001)

Shagla, Irma/ Qirici, Lola; 333 receta gatimi. (Kozmos, Tirane 1992)

Shagla, Irma; 333+1 receta gatimi. (EDFA, Tirane 2000)

Shanaj, Joni; e. (?, Tirane? 1998)

Shanse, Elizabet e Zhan-Pol; Shqiperia ose logjika e deshperimit. (Elena Gjika, Tirane 2000)

Shehu, Bashkim; Rrefim ndaj nje varri te zbrazet. (Onufri, Elbasan 1998)

Shehu, Bashkim; Vjeshta e ankthit. (Albinform, Tirane 1994)

Sheqiri, Rizah; Shetitja. (Lilo, Tirane 1998)

Shkreli, Azem; Dhembja e pikes. (Libri Shkollor, Prishtine 2001)

Shkreli, Azem; Zogj dhe gure. (Rilindja, Prishtine 1997)

Shkurtaj, Gjovalin; Kahe dhe dukuri te kultures se gjuhes shqipe. (Kristalina-KH, Tirane 2003)

Shkurtaj, Gjovalin; Kultura e gjuhes ne skene dhe ne ekran. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Shkurtaj, Gjovalin; Sociolinguistika. (Libri Universitar, Tirane 1996)

Shkurtaj, Gjovalin; Ta duam dhe ta ruajme gjuhen tone te bukur. (Libri Unversitar, Tirane 1998)

Shpuza, Gazmend; Ataturku dhe shqiptaret. (Dituria, Tirane 1994)

Shpuza, Jusuf; Vezhgim per emrat familjare te Shqiperise. (Idromeno, Shkoder 1998)

Shqiperia ne shifra. (INSTAT, Tirane 1997)

Shtjefni, Kole; Mirdita. Doke dhe zakone. (albin, Tirane 1998)

Shtjefni, Kole; Shkodra ne shenimet e mija. (Botimpeks, Tirane 1997)

Shtylla, Behar; Fan Noli, sic e kam njohur. (Dituria, Tirane 1997)

Shukriu, Edi; Gra te shquara shqiptare. (Teuta, Prishtine 2000)

Shume pse ...... nje shpres.(Evangelical Press, Darlington 1991)

Shupo, Sokol; Folklori muzikor shqiptar. (Botimet Enciklopedike, Tirane 1997)

Shupo, Sokol; Muzika bizantine. Shkrimi muzikor dhe sistemi modal. (Libri Universitar, Tirane 1997)

Shuteriqi, Dhimiter; [Poezia]. (Naim Frasheri, Tirane 1975)

Shuteriqi, Dhimiter S.; Shkrimet shqipe ne vitet 1332-1850. (Akademia e shkencave e RPSH, Tirane 1976)

Shuteriqi, Dhimiter S.; Buka dhe thika. (Dudaj, Tirane 2002)

Siliqi, Risto; Rreze agimi. (Enciklopedike, Tirane 1998)

Simoni, Zef; Fjalor gjermanisht-shqip. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1994)

Simoni, Zef; Fjalor spanisht-shqip. (OMSCA, Tirane 1999)

Sinaj, Lelo; Oportunizmi dhe kunderrevolucioni antisocialist ne Shqiperi. (Tirane? 2000)

Sinani, Shaban; Kosova ne gjeopolitike. (Dritero, Tirane 1998)

Sinani, Shaban; Pengu i moskuptimit. (Extra, Tirane 1997)

Skendo, Lumo; Diturija. (Eurorilindja, Tirane 2000)

Sofokliu; Vepra e plote. (Faik Konica, Tirane 1995)

Sollovjov, Leonid; Aventurat e Nastradinit. (Enciklopedike, Tirane 2000)

Spahiu, Nexhmedin; Ekuilibret shqiptare. (Marin Barleti, Tirane 1997?)

Spahiu, Xhevahir; Kohe e krisur. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 199?)

Spahiu, Xhevahir; ferrparajsa. (Onufri, Elbasan 1994)

Spahiu, Xhevahir; ferrparajsa [botimi i dyte]. (Mesonjetorja e pare, Tirane 1999)

Spahiu, Xhevahir; pezull. (Onufri, Elbasan 1996)

Spasse, Sterjo; Pse? (Ardita, Tirane 1995)

Spathari, Nikolla; Kur isha minister. (Toena, Tirane 1998)

Stani, Lazer; Ne Bregenc shkohet per te vdekur. (albin, Tirane 1998)

Stefanllari, Ilo; Fjalor anglisht-shqip. (E.Cabej, Tirane 1993)

Stefanllari, Ilo; Fjalor idiomatik anglisht-shqip. (Enciklopedike, Tirane 1998)

Stoli arberore. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1988)

Stublla, Shefki; Te mesojme shqip - Let's learn Albanian. (Enti i teksteve dhe i mjeteve mesimorei Kosoves, Prishtine 2001)

Studime filologjike dhe pedagogjike per nder te prof.dr.Aleksander Xhuvanit. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1986)

Sula, Avdyl; Visare gjuhesore-kulturore nga Malesia e Gjakoves II. (Dardania, Tirane 2003)

Sulejmani, Haxhere; Imperfekti ne gjuhen shqipe. (AZA-SEsoft, Tetove 1996)

Vellezerit Tafa; Legjenda e Kostandinit dhe Doruntines. (Sait, Tirane 2000)

Tafaj, Aferdita; Diplomacia e Ismail Qemalit. (Luarasi, Tirane 1999)

Tafallari, Faridin; Terror, dhimbje, qendrese. (Eurorilindja, Tirane 1997)

T & E; Xinxifillo. (Sait, Tirane? 1999)

Telegrafi Ensard; Net pa gjume dhe dite si endrra. (Toena, Tirane 1998)

Tepshi, Qazim; Kosova. Diplomacia imponuese. (Toena, Tirane 1999)

Tereza, Nene, Gonxhe Bojaxhiu; Takohemi neper lutje. (Cabej MCM, Tirane 1997)

Thengjilli, Petrika; historia e popullit shqiptar 395-1875. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1999)

Thomai, Jani; Fjalor frazeologjik i gjuhes shqipe. (Shkenca, Tirane 1999)

Thomai, Jani; Leksikologjia e gjuhes shqipe. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 1999)

Thomai, Jani; Prejardhja semantike ne gjuhen shqipe. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1989)

Thomai, Jani; Teksti dhe gjuha. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 1992)

Thomai, Jani/ Lloshi, Xhevat (et al.); Fjalor frazeologjik ballkanik. (Dituria, Tirane 1999)

Tirana 2000. Guida praktike e kryeqytetit. (Celesi, Tirane 2000)

Tirana 2001. (Celesi, Tirane 2001)

Tirta, Mark; Etnografia e shqiptareve. (GEER, Tirane 2003)

Titani, Gjergj P./ Hasani, Proletar; Personalitete ushtarake shqiptare ne vite 1912 - dhjetor 1997 I. (Toena, Tirane 1997)

Toci, Fatmir; Skenderbeu. (Toena, Tirane 1997)

Tole, Vasil S.; Folklori muzikor. Polifonia shqiptare 1. (Shtepia botuese e librit universitar, Tirane 1999)

Tole, Vasil S.; Enciklopedia e muzikes popullore shqiptare (Folklori muzikor 3). (ILAR, Tirane 2001)

Tole, Vasil S.; Muzika dhe letersia. (Onufri, Elbasan 1997?)

Tole, Vasil S.; Sazet. Muzika me Saze e Shqiperise se Jugut. [me CD] (Teknotrade, Tirane)

Topalli, Kolec; Theksi ne gjuhen shqipe. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1995)

Topalli, Kolec; Per historine e hundoresise se zanoreve ne gjuhen shqipe. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1996)

Topalli, Kolec; Zhvillimi historik i diftongjeve te shqipes. (Toena, Tirane 1998)

Toto, Ismet; Ataturk. (Toena, Tirane 1998)

Toto, Ismet; Bota e nje djali kryengrites. (Toena, Tirane 1997)

Tozaj, Neshat; Udhekryqet e fatit. (Bota shqiptare, Tirane 1994)

Trebeshina, Kasem; Koha tani vendi ketu. (Arberia, Tirane 1992)

Trebeshina, Kasem; Ku bie Iliria? (Toena, Tirane 2000)

Trebeshina, Kasem; Legjenda e asaj qe iku. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1992)

Trebeshina, Kasem; Nata para apokalipsit. (Phoenix, Tirane 1999?)

Trebeshina, Kasem; Rruga e Golgotes. (Humanitas, Tirane 19??)

Tregimet e bibles. (Omega, Debrecen 1982)

Tridhjete vjet te Institutit Albanologjik (1967-1997). (Instituti albanologjik i Prishtines, Prishtine 1997)

Trokthi, Preng; Rregulla per drejtimin e automjetit. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1993)

Tupja, Edmond; Fjalori erotik gjuhes shqipe. (Ora, Tirane 2004)

Uci, Alfred; Grotesku kadarean. (Onufri, Tirane 1999)

Uci, Alfred; Shekspiri ne boten shqiptare. (Marin Barleti, Tirane 1996)

Udovicki, Jasminka/ Ridgeway, James(ed.); Makthi etnik i Jugosllavise. (albin, Tirane 1998)

Ulqini, Kahreman; Bajraku ne organizimin e vjeter shoqeror. Fundi i shek.XVII deri me 1912. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1991)

Ulqini, Kahreman; Faktore kulturore e fetare. (Idromeno, Shkoder 1999)

Ulqini, Kahreman; Struktura e shoqerise tradicionale shqiptare. (Idromeno, Tirane 2003)

Ushaku, Ruzhdi; Hulumtime etnolinguistike. (Fakulteti i Filologjise, Prishtine 2000)

Ushaku, Ruzhdi; Kerkime filologjike. (Rilindja, Prishtine 1981)

Ushaku, Ruzhdi; Ulqini ne gjurmet e shekujve. (Art Club, Ulqin 1991)

Vani, Shaban; 1001 te qeshura. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1996)

Vasili, Vasil; Njeriu ne pasqyre. (Onufri, Elbasan 1997)

Vehbiu, Ardian; Kulla e Sahatit. (K&B, Tirane 2003)

Veizi, Fane; Bregu i detit ne kenge. Himare i thone cdo fshat qe ne Gumenice e lart. (Arbri, Tirane 1998)

Verteniku, Zenepe; Gatimi dhe vlerat ushqyese te perimeve. (Shtepia botuese enciklopedike, Tirane 1992)

Veselaj, Nuhi; Paskajorja. Ceshtje e shqipes standarde. (Dardania Sacra Shtufi, Prishtine 2000)

Vetevrasja. Barbaret abresin ne Vlore. (Gazeta "55", Tirane 1998)

Virgjili; Eneida. (Toena, Tirane 1996)

Vjetari statistikor i arsimit. (INSTAT, Tirane 1998)

de Vries, Anne; Liber i madh me tregime per historine e bibles. (Stichtung Antwoord, Andijk 1992)

Vladimir Kacaku. (Lilo, Tirane 1999)

Vukaj, Pjeter; Lulja e ferres. (Gjergj Fishta, Lezhe 1997?)

Vyshka, Musa; Do te vdes dashuruar. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Xhaferri, Ylli; Pershpirtja e se martes. (Interart TAFA CO, Tirane 1996)

Xhafolli, Gani; Te dua. (Rilindja, Prishtine 1997)

Xhelili, Qazim; Vehbi Dibra. Personalitet dhe veprimtar i shquar i levizjes kombetare. (albin, Tirane 1998)

Xhelo, Pajtim; Tani eshte vone. (Planet, Fier 1998)

Xhengo, Gani; Rilindje... Shqiperia ne vitet '90. (Tirane 1996)

Xhufi, Muharrem; Kalendarditesh te zjarrta. (Albinform, Tirane 1997)

Xhuvani, Dhimiter; E diel pas vdekjes. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1992)

Xhuvani, Dhimiter; Jete ne arkivol. (Dituria, Tirane 1993)

Xhuvani, Dhimiter; Na ruaj mendte, o Zot! (Toena, Tirane 1998)

Xhuvani, Dhimiter; Nje qen qe qan. (Mesonjetorja, Tirane 1998)

Xhuvani, Dhimiter; Zgjimi i Nebi Surelit. (Naim Frasheri, Tirane 1974)

Yoshimoto, Banana; Kitchen. (Dituria, Tirane 1999)

Zadeja, Tonin/ Daija, Tonin; 250 kenge qytetare shkodrane. (Idromeno, Shkoder 2000)

Zajmi, A.; Fjalor serbokroatisht-shqip. (Instituti albanologjik i Prishtines, Prishtine 1986)

Zamputi, Injac; Ekskursion ne dy vepra te Kadarese. (Dituria, Tirane 1993)

Zavalani, Tajar; Misioni i shekullit XX. (Phoenix, Tirane 1998)

Zefi, Don Shan; Islamizimi i shqiptareve gjate shekujve. (Drita, Prizren 2000)

Zelka, Luan; Perlindja e Shqipenies. Gazeta e qeverise se Vlores (1913-1914). (GLOBUS R, Tirane? 1997?)

Zelka, Luan; Tirana. Objekt dhe subjekt i shtypit shqiptar. (Enciklopedike, Tirane 2000)

Zelka, Luan; Shtypi shqiptar gjate Luftes II Boterore 1939-1944. (Globus R., Tirane 2003)

Zeneli, Petrit; Fjalor me shprehje dhe fjale te rralla. (Toena, Tirane 1999)

Zenunaj, Jusuf; Jam cader ne ajer. (Toena, Tirane 1997)

Zeqo, Moikom; Meduza e dashuruar mban syze dielli. (DEA, Tirane? 1998)

Zeqo, Moikom; Nostradami ne 3 qershor. (medaur, Tirane 1999)

Zeqo, Moikom; Onufri. (medaur, Tirane 1998)

Zeqo, Moikom; Paradokset e demokracise. (Evropa, Tirane 1994)

Zeqo, Moikom; Princerit e mistikes. (medaur, Tirane 1998)

Zeqo, Moikom; Purgatori shqiptar. (Progresi, Tirane 1995)

Zeqo, Moikom; Rexhep Qosja dhe ceshtja kombetare shqiptare. (Tirane 1994)

Zeqo, Moikom; Tempulli i henes. (medaur, Tirane 1998)

"Zeri i Popullit" dhe buletinet e tij(1942-1944) I. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1986)

"Zeri i Popullit" dhe buletinet e tij(1942-1944) II. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1986)

"Zeri i Popullit" dhe buletinet e tij(1942-1944) III. (Akademia e shkencave e RPSSH, Tirane 1986)

Zhiti, Visar; Kujtesa e ajrit. (Lidhja e shkrimtareve, Tirane 1993)

Zholi, Albert Z.; Ikja e madhe. Emigracioni i shqiptareve ne Greqi. (Thamiras, Athine 1997)

Zija, Gezim; Une e pashe kush e dogji Vloren. (Pelioni, Tirane 2000)

Ziu, Alfred; Eremit ne ishullin e dashurive. (DEA, Tirane? 1998)

Ziu, Alfred; Kronikat e nje miti. (Arberia, Tirane 1994)

Zogaj, Agim; Deshmi per rrugen e lirise. Dialog me Naim Malokun. (Zeri, Prishtine? 2000)

Zogaj, Prec; Renia e zgjedhjeve. (Dita, Tirane 1997)

Zogaj, Prec; Uncivil war (Lufte jocivile). (Dita, Tirane 1998)

Zogaj, Prec; Vera e perjetshme. (Dita, Tirane 1998)

Zogiani, Salih; Anekdota 1. (Prishtine 2000)

Zogiani, Salih; Anekdota 2. (Prishtine 2000)

Zonja e Shpirtit Eleonore; Njeriu perballe qenies. (Phoenix, Tirane 1997)

Zymberi, Abdullah; Nga leksiku i Vermices se Prizrenit. (Instituti albanologjik i Prishtines, Prishtine 1980)

Zymberi, Abdullah; Leksiku bujqesor e blegtoral i te folmeve shqipe te Malit te Zi. (Prishtine 1996)

Zyrakja, Suzana; Jete permes mikrofonit. (Onufri, Elbasan 1997)--------------------------------------------------------------------------------
教科書
Ruka, Ethem/ Memushi, Luan/ Alicka, Ylljet; Biologjia 12. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1993)

Toma, Ana/ Karapici, Zana/ Radovicka, Lumnije; Gjuha letrare shqipe. Liber mesimi. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1989)(付カセットテ|プ)

Toma, Ana/ Karapici, Zana/ Radovicka, Lumnije; Gjuha letrare shqipe. Pjesa nga poezia shqipe dhe pasqyra gramatikore. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1989)(付カセットテ|プ)

Shkurtaj, Gjovalin/ Hysa, Enver; Gjuha shqipe per te huajt dhe shqiptaret jashte Atdheut. (Toena, Tirane 1996)

Radvicka, L./ Karapici, Z./ Toma, A.; Gjuha shqipe 1. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1975)

Beci, Bahri/ Hysa, Enver; Gjuha shqipe 2. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Beci, Bahri/ Llagami, Tarik; Gjuha shqipe 3. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Beci, Bahri/ Sallaku, Nashide; Gjuha shqipe 4. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1987)

Dodi, Anastas/ Hysa, Enver; Gjuha shqipe 6. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1985)

Totoni, Menella; Gjuha shqipe 7. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Totoni, Menella; Gjuha shqipe 8. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Beci, Bahri/ Bubani, Loredan/ Gurabardhi, Zamira; Gjuha shqipe 8. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1996)

Minga, Elsa/ Demiraj, Vedat/ Malile, Tefta; Historia e Shqiperise 4. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Lama, Faik/ Dhama, Todi/ Xhafa, Bajram; Historia 5. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Lama, Faik/ Dhama, Todi/ Durguti, Menduh/ Xhafa, Bajram; Historia 6. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Xhafa, Bajram/ Bejleri, Myzafer/ Jovani, Spiro/ Cani, Spiro; Historia 7. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1988)

Grillo, Dh/ Ceka, N.; Historia e Shqiperise 8. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1996)

Myzyri, Hysni/ Belegu, Mentar/ Rexhepi, Fehmi/ Leka, Natasha; Historia e popullit shqiptar 8. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1995)

Myzyri, Hysni(red.); Historia e popullit shqiptar per shkollat e mesme. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1995)

Hamiti, Sabri; Letersia shqiptare e vjeter. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1996)

Llambiri, Stavri/ Papadhopulli, Emil/ Koci, Erlira; Matematika 8. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1995)

Llambiri, S./ Puka, Ll./ Frasheri, Gj.; Matematika 2.1. (Shtepia botuese e librit shkollor, Tirane 1991)


Kuri, Vilson/ Graceni, Bardhyl/ Bishqemi, Astrit/ Gjini, Roland; Te njohim historine e popullin tone 4, ribotim i shtate, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 1999

Kuri, Vilson/ Zegolli, Ragip/ Jubani, Bep; Historia 5, ribotim i shtate, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2003

Kuri, Vilson/ Latifi, Hysen/ Myzyri, Hysni; Historia 6, ribotim, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2001

Gani, Agron/ Gjecovi, Xhelal/ Sadikaj, Dilaver/Bicaj, Isa; Historia 7, ribotim, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2003

Korkuti, Myzafer/ Thengjilli, Petrika/ Shpuza, Gazmend/ Rama, Fatmira/ Gjecovi, Xhelal/ Shahu, Ajet/ Lalaj, Ana; Historia e popullit shqiptar 8, ribotim, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2001

Gjini, Roland/ Terihati, Loreta/ Zeqo. Moikom/ Sulo, Ilira N.; Historia 1 per shkollen e mesme te profilizuar, ribotimi i trete, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2003

Filo, Llambro/ Thengjilli, Petrika/ Sulo, Ilira N./ Zeqo, Moikom/ Gurakuqi, Romeo; Historia 2 per arsimin e mesem te profilizuar, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2004

Mezini, Adem/ Gjecovi, Xhelal/ Sadikaj, Dilaver/ Bajraktari, Jusuf; Historia 3 per shkollat e mesme, ribotimi i katert, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2003

Filo, Llambro/ Sulo, Ilira N./ Zeqo, Moikom/ Terihati, Loreta/ Gezim Sala/ Dibra Pranvera; Historia 3 per arsimin e mesem te profilizuar (profili shoqeror), ribotim, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2003

Filo, Llambro/ Nathanaili, Petrit/ Papajani, Adrian/ Xhemali, Fatmiroshe/ Zeqo, Moikom; Historia 3 per arsimin e mesem te profilizuar (profili natyror), ribotimi i dyte, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2004

Korkuti, Myzafer/ Thengjilli, Petrika/ Shpuza, Gazmend/ Rama, Fatmira/ Gjecovi, Xhelal/ Dilaver, Sadikaj/ Lalaj, Ana; Historia 4 per arsimin e mesem te profilizuar (profili shoqeror), ribotimi pare, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2004

Korkuti, Myzafer/ Thengjilli, Petrika/ Shpuza, Gazmend/ Rama, Fatmira/ Gjecovi, Xhelal/ Verli, M./ Kaba, Hamit; Historia 4 per arsimin e mesem te profilizuar (profili natyror), botimi pare, Tirane, Shtepia botuese e librit shkollor, 2004


Rexhepi, Fehmi/ Kuri, Vilson/ Jahollari, Bashkim; Te njohim historine e popullin tone 4, botim i peste, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2004

Zekolli, Ragip/ Kuri, Vilson/ Jubani, Bep; Historia 5, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003 Rexhepi, Fehmi/ Demaj, Frasher; Historia 6, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2004

Gani, Agron/ Dezhgiu, Muharrem/ Bicaj, Isa; Historia 7, botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2001

Myzyri, Hysni/ Belegu, Mentar/ Rexhepi, Fehmi/ Leka, Natasha; Historia e popullit shqiptar 8, botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000

Rexhepi, Fehmi/ Bicaj, Isa; Historia 9 (per klasen e nente orientuese), Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Myzyri, Hysni/ Zeka, Osman; Historia e popullit shqiptar per shkollat e mesme, botim i peste, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2002

Rexhepi, Fehmi/ Bicaj, Isa; Historia per klasen e pare te shkollave te mesme profesionale, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2002

Gani, Agron/ Myzyri, Hysni/ Bajraktari, Jusuf; Historia per klasen e dyte te shkollave te mesme, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2002

Mezini, Adem/ Bajraktari, Jusuf/ Dezhgiu, Muharrem; Historia per klasen e trete te shkollave te mesme, botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2001

Pushkolli, Fehmi; Historia e sotme per klasen III gjimnaz drejtimi shoqeror-gjuhesor, botim i dyte, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000


Mato, Erlehta/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma/ Hyseni, Halim/ Shatri, Bajram; Edukate shoqerore 1, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000

Ramaj, Abdyl/ Mato, Erlehta/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma; Edukate shoqerore 2, botim i gjashte, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Mato, Erlehta/ Ramaj, Abdyl/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma; Edukate shoqerore 3, botim i peste, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Mato, Erlehta/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma; Edukate shoqerore 4, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Mato, Erlehta/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma/ Ramaj, Abdyl; Edukata qytetare 5, botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000

Mato, Erlehta/ Shatri, Bajram; Edukata qytetare 6, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2004

Krasniqi, Shemsi; Edukata qytetare 6, Peje, Dukagjini, 2004

Mato, Erlehta/ Hyseni, Halim/ Mita, Nikoleta/ Grillo, Kozma; Edukata qytetare 7, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 1998

Kristo, Ilia/ Jakupi, Ali/ Shuli, Igrid; Edukata qytetare 8 (ekonomia dhe drejtimi), botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Mazreku, Muhamet Q.; Edukata qytetare per klasen 9-te orientuese, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Shatri Bajram; Edukata qytetare per klasen 10, dispense, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Bajrami, Arsim; Kushtetuta dhe te drejtat qytetare per klasen 4 te shkollave te mesme, Shtepia botuese libri shkollor, 2001


Osmani, Shefik/ Batalli, Qamil/ Abazi, Engjellushe/ Grillo, Odhise/ Vreto, Shpresa/ Kristo, Diana; Leximi 1, botim i gjashte, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2002

Beci, Bahri/ Lepuri, Elena/ Bubani, Loredan/ Gjokutaj, Mimoza/ Gurabardhi, Zamira; Gjuha shqipe 2, botim i shtate, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2002

Osmani, Shefik/ Abazi, Engjellushe/ Demolli, Arif; Leximi 3, botim i tete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Osmani, Shefik/ Cano, Mimoza/ Batalli, Qamil; Leximi 4, botim i shtate, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Zheji, Gjergj/ Grillo, Odhise/ Jupa, Hamdi/ Dilo, Elvira/ Hyseni, Munish; Leximi letrar 5, botim i gjashte, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Beci, Bahri; Gjuha shqipe 6, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Kashari, Qazim/ Haxhillazi, Pavli/ Kumnova, Mazllum; Leximi letrar 7, botim i trete, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000

Kadiu, Arian/ Stroni, Lauresha/ Hamiti, Kumrije; Leximi letrar 7, botim i katert, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000

Beci, Bahri/ Bubani, Loredan/ Gurabardhi, Zamira; Gjuha shqipe 8, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Beci, Bahri; Gjuha shqipe 8, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Hamiti, Sabri; Letersia shqipe per klasen e pare te shkollave te mesme, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 1995

Kodra, Klara/ Filipi, Rita/ Capaliku, Stefan; Letersia shqipe per klasen e dyte te shkollave te mesme, botim i dyte, Prishtine, Shtepia botuese libri shkollor, 2000


Beqaraj, Xhevat; Lektyre shkollore 1. Kam nje harmonike, Shtepia botuese libri shkollor, 2001

Mamaqi, Adelina; Lektyre shkollore 2. Poezi te zgjedhura, Shtepia botuese libri shkollor, 2001

Deva, Agim; Lektyre shkollore 3. Vjersha te zgjedhura per femije, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Kikaj, Vehbi; Lektyre shkollore 4. Shtepia ime ka sy, Shtepia botuese libri shkollor, 2003

Kuteli, Mitrush; Lektyre shkollore 6. Tregime te mocme shqiptare, Shtepia botuese libri shkollor, 2001

Pitarka, Sylejman; Lektyre shkollore 7. Trim i mire me shoke shume, Shtepia botuese libri shkollor, 2003


--------------------------------------------------------------------------------
地図
Harta e rrugeve te Kosoves. 1:250000 (Prishtine 2001)

PSR of Albania. 1:800000.

Republika e Kosoves. (Toena, Tirane 1998)

Republika e Shqiperise. Harta administrative. 1:200000.

Shqiperia Albania. Harta rrugore 1:350000. (Toena, Tirane 1997)

Shqiperia Albania. Harta rrugore 1:400000

Tirane Albania.


--------------------------------------------------------------------------------
定期刊行物
Albania today. 1985/4

Arena. 4(08.01)

Arkivi shqiptar. 1(1999)

Deshira. 32

dituria islame. 133(07.01)

Educologjia. 1

Ekskluzive. 15(07.01)

Ekskluzive. 16(08.01)

Euro Zeri. 35-36(1-15.09.01)

Femra moderne. 1999/16

Gjuha jone. 1986/3

Gjuha jone. 1989/1

Gjuha jone. 1989/2

Gjuha jone. 1990/3

Gjuha jone. 1990/4

Gjuha jone. 1991/2

Gjuha jone. 1991/3-4

Gjuha jone. 1992/1-2

Gjuha jone. 1992/3-4

Gjuha jone. 1993/1-4

Gjuha jone. 1994/1-4

Gjuha Jone. 1995/1-4

Gjuha Jone. 1996/1-4

Gjuha jone. 1997/1-4

Gjuha Jone. 1998/1-4

Gjuha Jone. 1999/1-2

Gjuha Jone. 1999/3-4

Gjuha Jone. 2000/1-2

Gjuha Jone. 2000/3-4

Gjuha Jone. 2001/1-2

Gjuha Jone. 2001/3-4

Gjuha Jone. 2002/1-2

Gjuha Jone. 2002/3-4

Gjuha shqipe. 1984/2 [Instituti albanologjik i Prishtines]

Gjuha shqipe. 1986/3 [Instituti albanologjik i Prishtines]

Gjuha shqipe. 1997/1 [Instituti albanologjik i Prishtines]

Gjuha shqipe. 1998/1 [Instituti albanologjik i Prishtines]

Gjuha shqipe. 1998/2 [Instituti albanologjik i Prishtines]

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave filologjike) 14/1984

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave filologjike) 24/1994

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave filologjike) 25/1995

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave filologjike) 26/1996

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave filologjike) 27/1997

Gjurmime albanologjike (Seria e shkencave historike) 27/1997

Gjurmime albanologjike (Folklor dhe etnologji) 27/1997

Hosteni. 6(1995)

Hosteni. 8(1995)

hosteni. 1998/5

hosteni. 1998/6

hosteni. 1999/4

hosteni. 2000/4

Interesi Nacional 1 (06.08.01)

Interesi Nacional 2 (20.08.01)

Jeta e re. 3 (05-06.01)

Klan. 1997/25

Klan. 1997/30

Klan. 1997/31

Klan. 1997/32

Klan. 1998/65

Klan. 1998/68

Klan. 1998/70

Klan. 1998/71

Klan. 1999/30

Klan. 1999/31

Klan. 1999/32

Klan. 1999/34

Klan. 2000/31

Klan. 2000/32

Klan. 222 (26.08.01)

Klan. 223 (02.09.01)

Koha. 1998/10

Kosovarja. 1999/10

Kosovarja. 2001/16

Kunji. 1999/33

Kunji. 2000/37

Kunji. 2001/35

MM. 6-7(1997)

Morri. 3

Negotium 2000/2

Negotium 2000/3

New Albania. 1980.6

Orana. 2(14)

Permbledhje punimesh 13(1997). [Shkolla e larte pedagogjike "Xhevdet Doda" ne Prizren, Universiteti i Prishtines]

Perpjekja 1(1994)

Perpjekja 7(1996)

Sot. No.1(1991)

Sot. No.2(1991)

Sot. No.5-6(1991)

Spekter. 1999/34

Spekter. 1999/37

Spekter. 2000/90

Sport 2000. 2000/38

STAR. 1

Studia albanica. 1991/1-2

Studia albanica. 1992/1-2

Studia albanica. 1993/1-2

Studia albanica 1994/1-2

Studia albanica. 1995-1999

Studia albanica. 2000

Studia albanica. 2001

Studia albanica. 2002

Studia albanica. 2003

Studime. 4 (1998) [Me rastin e 80-vjetorit te lindjes se Akademik Idriz Ajetit]

Studime albanologjike. 1996/2

Studime albanologjike. 1996/2

Studime albanologjike. 1997/1

Studime albanologjike. 1997/2

Studime albanologjike. 1999/1

Studime filologjike. 1990/4

Studime filologjike. 1991/1

Studime filologjike. 1991/2

Studime filologjike. 1991/3-4

Studime filologjike. 1992/1-4

Studime filologjike. 1993/1-4

Studime filologjike. 1994/1-4

Studime filologjike. 1995/1-4

Studime filologjike. 1996/1-4

Studime filologjike. 1997/1-4

Studime filologjike. 1998/1-2

Studime filologjike. 1998/3-4

Studime filologjike. 1999/1-2

Studime filologjike. 1999/3-4

Studime filologjike. 2000/1-2

Studime filologjike. 2000/3-4

Studime filologjike. 2001/1-2

Studime filologjike. 2001/3-4

Studime filologjike. 2002/1-2

Studime Filologjike. 2002/3-4

Studime Filologjike. 2003/1-2

Studime Filologjike. 2003/3-4

Studime Filologjike. 2004/1-2

Studime historike. 1997/1-4

Studime historike. 1998/1-2

Studime historike. 1999/1-2

Studime historike. 2000/1-2

Titatic. 15

Une gruaja. 1999/1

Universi shqiptar i librit. 1999/1

UNMIK Official Gazette. 2000/5

Ura. 1

Vetem Sex. 2000/10

Vizioni. 11

XXL(extra extra large). 2000/12 [me kaseta]

Zeri. 1704 (21.08.99)

Zeri. 1785 (28.07.01)

Zeri. 1786 (11.08.01)

Zeri. 1787 (25.08.01)

--------------------------------------------------------------------------------
Source
Hosted for free by zIFBoards